Els estats membres de la UE s’oposen a la proposta de la CE de prohibir la pesca d’arrossegament en zones protegides

Comparteix

La proposta inicial hauria afectat notòriament la costa catalana i des de Catalunya es remarca que cal transformar i no eliminar.

En les darreres setmanes, la Comissió Europea ha presentat un pla d’acció format per una sèrie de mesures, una de les quals afectava directament la pesca d’arrossegament del país. La voluntat era prohibir aquest tipus de pesca, a partir del 2030, en zones marines protegides, però sembla que la Comissió ha escoltat les al·legacions dels estats membres.

Bones notícies pel sector de l’arrossegament, després que la Comissió Europea hagi fet pública la voluntat de no progressar en l’eliminació de la pesca de l’arrossegament a les zones marines protegides, l’any 2030.

El director general de Política Marítima i Pesca Sostenible, Sergi Tudela, explica que la proposta inicial hagués afectat notòriament la costa catalana i remarca que ‘cal transformar i no eliminar com està fent el departament a Catalunya’.

Per la seva part, Eusebi Rosales, president de la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Tarragona, explica que a Catalunya fa temps que es fa un gran esforç per explicar que l’arrossegament a casa nostra és una pesca artesanal i d’empresa familiar i que si prohibeixen l’arrossegament acabaran amb la pesca a Catalunya.

Encara no hi ha cap document de la Comissió Europea que oficialitzi la proposta, però així es va fer pública en el darrer comitè.

Comparteix