Un centenar de dones reivindiquen el seu paper a les feines de la mar des de la Cala

Comparteix

Quatre ponències sobre la ciència, economia blava, tecnologia i esport van centrar el III Fòrum ‘La mar té nom de dona’.

Un centenar de dones van reivindicar aquest dissabte el seu paper a les feines de la mar en el marc del III Fòrum de l’Associació Catalana de Dones de la Mar, celebrat a l’Ametlla de Mar. Sota el lema ‘La mar té nom de dona’, cinc professionals van posar en comú les seves experiències en l’àmbit marítim per crear xarxa i enfortir vincles.

Investigadores científiques i emprenedores van compartir la seva visió per parlar d’oportunitats en economia blava, la recerca marina o l’esport nàutic. En aquesta línia, la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, va defensar que en un context de canvis en el sector primari, la transformació ha de ser liderada per dones amb una visió “molt més feminitzada”.

Per la seva banda, la presidenta de l’entitat, Leidy Johanna Aya Vega, va remarcar l’èxit del fòrum format per dones de molts perfils i àmbits professionals diferents i va explicar que l’objectiu a banda de donar més visibilitat a la figura de la dona de la mar, és aconseguir que estiguin en llocs de decisió.

El fòrum també va servir per donar a conèixer casos d’èxit d’investigadores científiques, emprenedores i enginyeres. Segons van apuntar les ponents, al llarg dels anys, la ciència ha estat escrita majoritàriament per homes i l’arribada de la dona en aquest camp ha permès aportar una visió amb més “sensibilitat” a l’hora de transferir coneixements a la societat.

L’oportunitat existent en l’economia blava també va estar un dels altres temes tractats amb la voluntat de fomentar el relleu intergeneracional del sector. En els darrers anys s’ha notat un canvi pel que fa a les vocacions femenines en les noves generacions, però encara queda un camí llarg per recórrer.

Comparteix