El conseller de Territori, Juli Fernández, anuncia el seu compromís per tirar endavant un nou projecte a la façana marítima de l’Ametlla de Mar

Comparteix

Ho ha fet en una visita aquest dijous amb l’equip de govern i els responsables de les diferents empreses d’activitats nàutiques del municipi.

El conseller de Territori de la Generalitat de Catalunya, Juli Fernández, acompanyat del secretari de Mobilitat i Infraestructures i president de Ports, Marc Sanglas, han visitat, aquest dijous, l’Ametlla de Mar amb l’objectiu de percebre de primera mà la realitat i les necessitats del port del municipi.

En la visita, el conseller ha anunciat el seu compromís per tirar endavant un nou projecte a la façana marítima de l’Ametlla de Mar, on hi havia les antigues casetes dels arriers. Aquest 2023 s’iniciarà la redacció d’aquest projecte d’un edifici que doni resposta a les necessitats de l’activitat econòmica i que generi dinamisme i benestar a la població.

El projecte serà redactat per Ports de la Generalitat de la mà de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, i un cop redactat, s’inclourà el Pla d’Inversions 2024-2026 per fer-lo realitat. Així ho ha explicat el conseller Fernández.

El consens i el fet de compartir amb la ciutadania el projecte ha estat un dels elements que s’ha destacat. De fet, per això, a la visita hi han estat presents els diferents responsables de les empreses d’activitats nàutiques del municipi, per tal de fer-los partícips.

L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, ha remarcat que es vol reprendre el projecte d’aquest espai que hauria d’incloure les empreses nàutiques i també altres serveis que puguin fer atractiu aquest patrimoni i conservar el seu encant.

A més, també s’ha aprofitat la visita per posteriorment donar a conèixer, a les empreses nàutiques, la convocatòria d’ajuts europeus del Pla Sostenibilitat Turística, valorada en 2,6 milions d’euros, que ha optat l’Ajuntament i que està pendent de resoldre’s, amb la qual es podrien finançar diferents projectes per  promoure un model de desenvolupament turístic sostenible, competitiu i intel·ligent.

Comparteix