Es repararan els danys dels últims temporals a les platges i cales de l’Ametlla de Mar

Comparteix

El Consell de Ministres ha aprovat destinar 1.394.000 euros a les obres de reparació dels danys causats a la costa del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

Per la seva banda, la regidoria de Medi Ambient anuncia la reactivació del servei de neteja i manteniment del litoral davant la proximitat de Setmana Santa.

El Consell de Ministres ha aprovat destinar 1.394.000 euros a les obres de reparació dels danys causats a la costa del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre pels últims temporals marítims, des de finals de 2022 i fins a febrer de 2023.

A l’Ametlla de Mar, les actuacions anunciades pel govern espanyol, per pal·liar les alteracions sobre l’entorn costaner causades pels temporals, inclouen la reparació dels accessos al domini públic marítim terrestre a les platges de Sant Jordi, l’Estany Tort i Bon Caponet.

També s’incorporen mesures contra l’erosió, amb aportacions de sorra, a la cala lo Ribellet, cala Vidre i platja de l’Alguer.

El regidor de Medi Ambient, Vicent Llaó, celebra les ajudes, tot i que afegeix que queden pendents unes actuacions de millora al GR-92.

Les actuacions previstes pel Ministeri per a la Transició Climàtica també inclouen danys provocats pel fort vent i l’onatge sobre les estructures de protecció a la platja de Cunit. A més, d’accessos i mesures contra l’erosió a platges del Vendrell, Roda de Berà, Torredembarra, Tarragona, Cambrils, l’Ampolla, Mont-roig del Camp, el Perelló.

Per la seva banda, la regidoria de Medi Ambient aquest cap de setmana posarà en marxa el servei de neteja d’algunes platges principals del municipi.

De cara al mes de maig, es preveu aquesta inversió de l’estat per deixar les platges i cales a punt per l’estiu.

Comparteix