L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar s’adherirà a la jornada laboral de 35 hores

Comparteix

L’aplicació de l’acord es farà efectiu l’1 de gener del pròxim any 2024

La plantilla de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar reduirà la jornada laboral a les 35 hores setmanals, 2 hores i mitja menys que el fixat fins ara. D’aquesta manera, l’administració local s’adherirà a la proposta nacional de reduir les hores de feina dels funcionaris de les diferents administracions públiques i tornar a les hores pactades anteriorment, modificades l’any 2012 arran d’una modificació de la llei estatal.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha acordat, en taula de negociació amb sindicats i treballadors, iniciar la implantació de la jornada laboral de 35 hores setmanals per als empleats públics. Un acord que inclou altres mesures com la implantació de la jubilació parcial anticipada, el gaudiment de les vacances o la reducció de l’absentisme laboral.

Així, tot el personal amb jornada ordinària intensiva de dilluns a divendres pel matí de 08h a 15h, mantindrà aquest horari sense reducció retributiva. Per excepció, l’Ajuntament es reserva, en exercici de la seva potestat d’autoorganització, la facultat d’establiment d’un horari de tarda un cop a la setmana, rotatiu entre els treballadors, per tal d’ampliar l’horari d’atenció al ciutadà i altres departaments.

L’aplicació de l’acord es farà efectiu l’1 de gener del pròxim any 2024. Així ho explica el representant sindical, Moisés Juan Llambrich, qui apunta que és un acord positiu per ambdues parts.

Per la seva banda, el regidor de Recursos Humans, Joan Manel Tello, remarca que és un dret que tenien els treballadors anteriorment i s’ha recuperat.

Les mesures compten amb el vistiplau del departament d’Intervenció, en donar compliment a l’Ajuntament amb l’objectiu de la Regla de la Despesa en la fase d’aprovació de la Liquidació del Pressupost General i seran aprovades en el pròxim ple per publicar-se posteriorment al BOE.

Comparteix