Enguany el programa per detectar el càncer de còlon i recte serà articulat per les farmàcies

Comparteix

A l’Ametlla de Mar, el cribratge s’iniciarà al mes d’octubre.

El Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte s’articularà a partir d’aquest mes de març a través de les farmàcies de les Terres de l’Ebre. El programa, que es va iniciar l’any 2012, es feia fins ara als Centres d’Atenció Primària (CAP). A l’Ametlla de Mar, el cribratge s’iniciarà cap al mes d’octubre.

A partir d’ara, els usuaris rebran una carta d’invitació del departament de Salut per participar-ne, on se’ls explicarà el programa i com participar-hi.

Aquest model es començarà a desenvolupar aquest mes de març a les farmàcies que pertanyen a la zona corresponent a l’Àrea Bàsica de Salut Tortosa Est. Tot seguit, s’incorporarà l’Àrea Bàsica de Salut Tortosa Oest i progressivament s’afegiran noves zones fins a abastar tota la regió sanitària ebrenca.

La farmacèutica i vocal del Col·legi de Farmacèutics de Tarragona, Iris Barreda, apunta que és un programa que és fa cada dos anys.

A l’Ametlla de Mar, els usuaris podran fer el cribratge a qualsevol de les farmàcies existents del municipi, quan siguis avisats a través de la carta de Salut.

El programa, adreçat tant a homes com dones d’entre 50 i 69 anys, ofereix la possibilitat de fer, cada dos anys i de forma gratuïta, un test immunològic que permet detectar lesions precanceroses o càncer de còlon i recte en fases inicials, el que augmenta les possibilitats d’èxit de superar la malaltia.

Comparteix