L’Ametlla de Mar és el municipi ebrenc que més creix en edificació respecte a abans de la pandèmia

Comparteix

Amb un 24,5 % d’increment, La Cala és el municipi de les Terres de l’Ebre que concentra una superfície més gran, seguit per Amposta (9,6%) i Tortosa (5,4%).

Segons dades de la Demarcació de l’Ebre del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC), el municipi ebrenc que concentra una major superfície visada és l’Ametlla de Mar, amb un 24,5%. En total, l’edificació a les Terres de l’Ebre ha crescut un 13,7% respecte a les dades del 2019, abans de la pandèmia del Covid.

El 2022 es van visar 78.892 metres quadrats a les Terres de l’Ebre. L’Ametlla de Mar ha estat el municipi que concentra una superfície més gran, seguit de lluny per Amposta (9,6%) i Tortosa (5,4%). L’alta xifra de l’Ametlla de Mar respon a la demanda turística que viu aquest municipi i alhora, segons diu l’alcalde del municipi, Jordi Gaseni, en el treball que s’ha fet en la gestió urbanística en els últims anys.

El 2022 es van visar un total de 51.798 metres quadrats d’obra nova que representa un creixement del 15,9% respecte de les dades del 2019, i 25.175 metres quadrats en projectes de rehabilitació amb un increment de l’11,6% també en comparació a les dades del 2019.

Tot i que s’han incrementat, els projectes de rehabilitació encara són inferiors a l’obra nova. Un dels motius és que les quatre comarques de l’Ebre encara disposen de molt sòl lliure disponible comparat amb altres territoris de Catalunya.

En aquest sentit, la Demarcació de l’Ebre del COAC subratlla la importància de la rehabilitació dels habitatges, ja que consideren que la resposta als nous reptes del futur passa per la renovació i millora dels edificis, barris i ciutats amb una mirada integral de les intervencions.

Durant el 2022 dels 78.892 metres quadrats visats a l’Ebre, 56.826 són destinats a l’habitatge. En total han sigut 217 nous habitatges, que és la xifra més alta dels darrers 10 anys. En relació amb les edificacions que no són destinades a l’habitatge, s’han visat 20.146 metres quadrats, un increment del 7,7% respecte el 2019, amb l’hostaleria i la indústria com a principals sectors.

Comparteix