El Ple aprova una modificació del pla d’ajust per disposar d’oportunitats de finançament

Comparteix

La modificació suposa un pla de pagament en forma de crèdit de 1,5 milions d’euros per fer front a les obligacions pendents de pagament a proveïdors.

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat, aquest dijous en sessió extraordinària, una modificació del pla d’ajust pressupostari per adherir-se a un crèdit valorat en 1,5 milions d’euros i poder fer front a les obligacions pendents de pagament a proveïdors, com són principalment l’adquisició definitiva dels terrenys del parc del Bon Repòs. El crèdit serà a llarg termini fins a l’any 2035, al 3% i amb 4 anys de carència, és a dir, no es començarà a pagar fins d’aquí a 4 anys.

Els punts del Ple en referència a aquest pla de pagament han estat aprovats amb els vots positius d’ERC i els negatius de Junts per l’Ametlla, mentre que els regidors d’Entesa per la Cala i de Ciutadans no han pogut assistir a la sessió. L’oposició ha manifestat que per cobrir aquest crèdit s’hauran d’apujar impostos.

L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, explica que «ens sobta que l’oposició es pregunti per què no s’han apujat els impostos durant els darrers mandats; han estat anys de crisi i s’han aprovat altres plans d’ajustos i no s’han apujat impostos, sinó que s’han buscat alternatives per cobrir les despeses, per exemple amb ingressos extraordinaris; de moment estem aprovant la modificació del pla d’ajust, no estem aprovant cap pujada d’impostos». Gaseni afegeix que «va ser als anys quan governava l’oposició, quan es va aprovar un pla de pagament a proveïdors d’11 milions d’euros, que els caleros i les caleres encara avui paguem».

Per la seva banda, la portaveu i regidora de Junts per l’Ametlla, Eva del Amo, comenta que «recolzem que es demani un crèdit per poder pagar als proveïdors, però per això caldrà apujar impostos de cop i creiem que s’hauria pogut fer més progressivament durant els 8 anys de govern».

El Ple es pot tornar a escoltar a través del portal web de lacalartv.

Comparteix