Finalitza una de les millors temporades de caça dels últims anys a l’Ametlla de Mar

Comparteix

Els caçadors caleros han abatut un alt nombre de porcs senglars, entre 50 i 60 exemplars.

La Societat de Caça La Cala ha fet un balanç molt positiu de la temporada, definint-la com una de les millors dels últims anys. Els caçadors han abatut més d’una cinquantena de porcs senglars, en una temporada de caça major que començava més tard per les protestes sobre la llei de senyalització de batudes.

A principis de febrer es va posar punt final a la temporada de caça, tant major com menor, al vedat de l’Ametlla de Mar. Els caçadors es mostren satisfets, ja que enguany s’ha aconseguit abatre molts animals, sobretot porcs senglars i conills. 

En aquest sentit, el president de la Societat de Caça La Cala, Albert Bouzas, assenyala que continua havent molt rastre de porcs senglars i esperen que l’alta presència no es converteixi en un problema.

Pel que fa a la caça menor, també ha estat un bon any pel conill i la perdiu sembla que després de no caçar-ne durant quatre temporades, enguany s’ha observat alguna i els caçadors confien que podria significar la recuperació de la població de l’espècie.

El període de caça major es va iniciar el passat 17 de setembre, després de dos caps de setmana d’aturada en protesta de la llei que volia aplicar la Generalitat sobre les batudes. Finalment ambdues parts van arribar a un acord i els caçadors només han hagut de comunicar les batudes en el cas que es fessin en zones protegides.

Fins al mes d’agost, -que serà quan s’iniciarà la mitja veda-, els caçadors faran manteniment del coto, posant aigua als animals, netejant alguna zona i garantint la supervivència de les espècies.

Comparteix