Es presenten les Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Viles Marineres a l’Ametlla de Mar

Comparteix

Coincidint amb el desè aniversari, els organitzadors amplien la promoció d’aquesta cita gastronòmica per atraure més visitants del conjunt de Catalunya i dels principals mercats emissors estatals

Les Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l’Ebre arrenquen aquest divendres 10 de febrer, amb una oferta de menús als restaurants amb aquest crustaci com a principal ingredient i amb el maridatge de vins de la DO Terra Alta. Aquest dimecres s’han presentat les Jornades a l’Ametlla de Mar i s’ha avançat que coincidint amb el desè aniversari, la cita amplia la promoció per atraure més visitants.

Entre el 10 de febrer i el 12 de març, els municipis de l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, la Ràpita i Alcanar seran l’escenari d’aquestes jornades gastronòmiques que compleixen enguany el seu desè aniversari. Un total de 44 restaurants d’aquests municipis participen enguany en aquesta proposta lligada a la identitat marinera del litoral ebrenc i compromesa amb la cuina de proximitat i el producte local.

Les Jornades s’emmarquen dins el conveni de col·laboració que signa anualment el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. Per aquesta edició, els organitzadors han programat una presentació de l’esdeveniment a Barcelona, aquest dijous. L’objectiu d’aquesta acció és d’ampliar la difusió de l’esdeveniment gastronòmic i impulsar l’arribada de visitants provinents d’altres zones de Catalunya.

La presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Meritxell Roigé, apunta que la intenció és desestacionalitzar el turisme i apostar pel moment àlgid d’aquest crustaci.

Per la seva banda, l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, explica que és una bona excusa per visitar els municipis i els seus atractius turístics.

Després de 10 edicions consecutives, els organitzadors es mostren molt satisfets per l’elevada notorietat associada a la gastronomia que les Jornades han aportat als seus municipis. Durant les Jornades, en el conjunt dels quatre municipis se serveixen de mitjana uns 12.000 menús.

Comparteix