Es reconeix l’Institut Candelera amb la descoberta de la placa LabelFrancÉducation

Comparteix

A l’acte, s’ha commemorat el 35è aniversari del centre, únic a les Terres de l’Ebre amb aquest reconeixement.

A banda, el Cònsol ha avançat que pròximament s’atorgarà una distinció a Javi Sánchez de Palmes Académiques, en reconeixement a la feina feta com a professor de francès i a la contribució a la cooperació entre els dos països.

El Cònsol General de França a Barcelona, Olivier Ramadour, ha visitat, aquest divendres, l’Institut Candelera de l’Ametlla de Mar, amb motiu de la descoberta de la placa LabelFrancÉducation. El centre, que commemora també el 35è aniversari, és l’únic centre ebrenc amb aquest reconeixement. El Cònsol també s’ha fet públic el nomenament de Palmes Académiques a Javi Sánchez, en reconeixement a la feina feta com a professor de francès i a la contribució a la cooperació entre els dos països.

El govern francès, a través del Ministeri d’Assumptes Exteriors, va concedir a l’Institut Candelera el reconeixement labelFrancÉducation, segell de qualitat educatiu que atorga a instituts i centres d’ensenyament estrangers que participen en la difusió de la llengua i la cultura franceses. Actualment, hi ha 587 centres a tot el món que tenen aquest distintiu, 115 a l’estat espanyol i només tres a Catalunya, essent el de l’Institut Candelera l’únic a les Terres de l’Ebre, un fet que és producte de la feina feta des de fa molts anys en el centre educatiu calero.

També s’ha reconegut la tasca del professor i coordinador de Projectes Internacionals, Javi Sánchez pel seu esforç i dedicació durant tants anys per fer-ho possible. Pròximament, se li atorgarà la distinció Palmes Académiques, en reconeixement a la feina feta com a professor de francès i a la contribució a la cooperació entre els dos països.

L’Institut Candelera, a més, és centre DELF i fa exàmens oficials de francès i té l’acreditació Erasmus. Des de fa anys, el centre ofereix el Batxibac, el batxillerat en francès, realitza diversos intercanvis d’alumnes i professorat al llarg de l’any, impulsa programes diversos i inverteix recursos en l’ensenyament del francès. Actualment, exalumnes del centre estan cursant els seus estudis superiors a Lió, Grenoble, Perpinyà o París.

L’acte, que s’ha inclòs en la programació de la Festa Major de la Candelera per la seva repercussió, ha comptat amb la presència del Cònsol General de França a Barcelona, Olivier Ramadour, l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, el director del centre, Benjamí Torné, el coordinador del projecte, Javi Sánchez i de Montse Perelló, directora dels Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre i Xavier Faura, president del Consell Comarcal del Baix Ebre.

Comparteix