El Cònsol de França assistirà a la descoberta de la placa LabelFrancÉducation a l’Institut

Comparteix

A l’acte, també es commemorarà el 35è aniversari del centre, únic a les Terres de l’Ebre amb aquest reconeixement.

El Cònsol General de França a Barcelona, Olivier Ramadour, assistirà el pròxim divendres dia 3 de febrer a la descoberta de la placa LabelFrancÉducation a l’Institut Candelera de l’Ametlla de Mar, que commemorarà també el 35è aniversari.

El govern francès, a través del Ministeri d’Assumptes Exteriors, va concedir a l’Institut Candelera el reconeixement labelFrancÉducation, segell de qualitat educatiu que atorga a instituts i centres d’ensenyament estrangers que participen en la difusió de la llengua i la cultura franceses. Actualment, hi ha 587 centres a tot el món que tenen aquest distintiu, 115 a l’estat espanyol i només tres a Catalunya, essent el de l’Institut Candelera l’únic a les Terres de l’Ebre, un fet que és producte de la feina feta des de fa molts anys en el centre educatiu calero. Benjamí Torné és el director de l’Institut Candelera,

L’Institut Candelera, a més, és centre DELF i fa exàmens oficials de francès i té l’acreditació Erasmus. Des de fa anys, el centre ofereix el Batxibac, el batxillerat en francès, realitza diversos intercanvis d’alumnes i professorat al llarg de l’any, impulsa programes diversos i inverteix recursos en l’ensenyament del francès. Actualment, exalumnes del centre estan cursant els seus estudis superiors a Lió, Grenoble, Perpinyà o París.

A l’acte del dia 3, que s’ha inclòs en la programació de la Festa Major de la Candelera per la seva repercussió, es descobrirà una placa commemorativa i comptarà amb la presència del Cònsol General de França a Barcelona, Olivier Ramadour i de Montse Perelló, directora dels Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre.

Comparteix