‘L’Espai Cuina de Mar’, entre els projectes presentats al Fitur 2023

Comparteix

El projecte enogastrònomic ‘Cuina de Mar’ és un dels projectes de la convocatòria de 2022 dels fons Next Generation i està pendent de la resolució de l’ajut per començar a tirar-se endavant.

L’Ametlla de Mar és present a la Fira Internacional de Turisme FITUR a Madrid, sota les marques turístiques Costa Daurada i Terres de l’Ebre. Aquest dimecres va tenir lloc la inauguració de la fira, amb la presència de la direcció general de Turisme de la Generalitat, que va manifestar la rellevant inversió al litoral català davant de la Copa Amèrica de Vela de 2024. Un dels projectes d’aquest pla d’accions és L’Espai Cuina de Mar’ de l’Ametlla de Mar.

Enguany, l’Ametlla de Mar ha estat un dels municipis que ha entrat a la convocatòria de projectes enogastronòmics 2022 finançats pels ajuts europeus Next Generation. Es tracta del projecte ‘L’Espai Cuina de Mar’, valorat en 411.000 euros i que es desenvoluparà al municipi en els pròxims tres anys a partir de la resolució de l’ajut.

L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, manifesta que l’Ajuntament està pendent d’aquesta resolució per poder iniciar el procés d’implementació d’aquest projecte engrescador.

Per la seva banda, el director dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball a les Terres de l’Ebre, Adam Tomàs, explica que ‘l’Espai Cuina de Mar’ posarà en valor la gastronomia del territori.

El 2022, 83 milions d’euros d’ajuts s’han destinat al desenvolupament de projectes per invertir en equipaments turístics davant la Copa Amèrica de Vela de 2024. A la convocatòria de 2023 seran 50 MEUR i aniran directament destinats al litoral català. Així ho explica la directora general de Turisme, Marta Domènech.

Una trentena d’ens públics i privats del Camp de Tarragona, Baix Penedès i Terres de l’Ebre participen a aquesta fira de referència que té lloc del 18 al 22 de gener a Madrid, encapçalats pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, en el marc del conveni Corner de promoció conjunta, que se signa anualment.

A més també s’ha signat el conveni de Nàutic Parc entre els municipis que hi formen part, com l’Ametlla de Mar, refermant la destinació com un referent especialitzat en turisme nàutic a nivell nacional i internacional.

Comparteix