L’Ametlla de Mar vol convertir les antigues oficines del port en un espai enogastronòmic

Comparteix

La voluntat és que sigui un punt de trobada per difondre i potenciar tots els coneixements al voltant de la mar, de la gastronomia calera i del món del vi.

L’edifici situat al carrer Batlle Pijoan, número 50, -on antigament hi havia instal·lades les oficines del port i que s’ha remodelat recentment-, ha passat a mans de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar. Ports de la Generalitat, que era propietari de l’edifici, ha aprovat la concessió a l’Ajuntament d’aquest espai, on s’hi vol desenvolupar un projecte enogastronòmic per donar a conèixer la cuina tradicional i els productes del mar, però també la seva vinculació amb l’enologia i el món del vi. 

Es tracta d’un projecte anomenat ‘Espai Cuina de Mar’ que vol oferir tallers, cursos i classes pràctiques sobre cuina marinera, per ensenyar, a grans i petits, les receptes més tradicionals de la Cala. Un punt de trobada que vol posar en valor la gastronomia i la tradició pesquera del municipi.

Per potenciar tota aquesta gastronomia i completar el projecte es vol incloure el món del vi i l’enologia. La idea partirà per posar l’accent en els vins d’àmfora, agafant la relació de poble amb el vi documentada a partir del vaixell del segle II abans de la nostra era, carregat d’àmfores, que va naufragar davant la costa de Bon Capó. I és que l’Ametlla de Mar formava part d’una ruta de transport que passava per les illes de Sicília, Sardenya i les Illes Balears.

De moment, la concessió de l’espai, que serà per un període de 15 anys a raó d’un lloguer de 6.043 €/any, és el primer pas per poder desenvolupar aquest projecte engrescador i de rellevància.

L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, remarca que amb aquesta concessió, l’Ajuntament guanya un espai municipal d’uns 200 m², destinat al mar.

El projecte, valorat en 400.000 euros, ha estat escollit per la Generalitat per ser finançat a través dels Next Generation, els fons econòmics europeus. La resolució de l’ajut serà notificada abans de finals d’any.

Comparteix