Graëllsia continua amb el seu projecte de conservació i divulgació de l’EIN Cap de Santes Creus

Comparteix

L’objectiu és donar a conèixer i conservar aquest espai natural tan desconegut.

El grup d’estudis i comunicació ambiental Graëllsia ha aconseguit per quart any un projecte d’apadrinament Libera, que concedeixen anualment les entitats Seo-Birdlife i Ecoembes, i continuarà fent accions de conservació, divulgació i voluntariat a l’Espai d’Interès Natural de Santes Creus a l’Ametlla de Mar.

Una de les accions és disminuir les deixalles marines i costaneres, per això se seguiran organitzant jornades de neteja i de divulgació, com la que s’ha organitzat aquest diumenge, a les 11 h i a la platja de l’Estany. A més, submarinistes voluntaris faran mostrejos submarins puntualment per fer un seguiment de la presència de deixalles marines en tres punts de la costa, Estany Podrit, Punta Àlia i Estany.

Entre les accions també hi ha activitats divulgatives destinades a pescadors recreatius per conscienciar-los sobre els residus de la costa i perquè coneguin espai. A banda també se seguiran fent xerrades mediambientals als alumnes de l’Escola Sant Jordi, com s’ha anat fent els últims anys.

Per últim, també es volen impulsar concursos de fotografia submarina i costanera, per donar a conèixer l’espai. Eli Bonfill és membre de l’entitat.

Aquests projectes d’apadrinaments doten d’uns 1.500 euros de finançament a les entitats per a poder desenvolupar tasques de conservació relacionades amb les deixalles al medi natural.

Comparteix