Els centres educatius enceten el segon trimestre amb novetats respecte l’anterior

Comparteix

S’han incorporat 3.566 docents a les escoles públiques de Catalunya.

Els centres educatius d’arreu de Catalunya han començat aquest dilluns el segon trimestre del curs escolar amb novetats. El Departament d’Educació ha incorporat més de 3.000 mestres en els centres educatius públics de Catalunya per la reducció d’una hora lectiva. Als tres centres caleros, la ràtio de nous mestres ha estat de 5,5.

El Departament d’Educació i els sindicats van arribar a l’acord de reduir una hora lectiva dels docents i s’han incorporat nous docents per cobrir aquesta reducció.

Alguns centres han optat per ampliar la jornada a mestres que ja estaven a la plantilla, com l’Escola Sant Jordi de l’Ametlla de Mar que ha ampliat la jornada a dos docents que estaven a mitja jornada i ha incorporat un nou docent a mitja jornada. A l’Institut Candelera, l’adjudicació ha estat de dos mestres i mig; s’ha incorporat un nou a completa i un a mitja jornada i s’han ampliat mitges jornades d’altres dos. Mentre que a l’Institut Escola de Capacitació Nauticopesquera compten amb una plaça i mitja per cobrir.

La incorporació de nous docents és una notícia positiva, però ha suposat un mal de cap per a molts centres educatius. El director de l’Institut Candelera, Benjamí Torné, apunta que els ha obligat a reestructurar la plantilla de professors i refer horaris a mig curs.

Per la seva banda, el director de l’Institut Escola de Capacitació Nauticopesquera, Miguel Sainz de Aja, explica que al tractar-se d’un centre d’educació específica es fa més complicat cobrir les vacants.

La Generalitat ha continuat negociant amb els sindicats en la taula sectorial altres demandes dels docents, com l’estabilitat per als interins o el primer complement salarial al sexenni per compensar la inflació, però no s’ha arribat a nous acords. D’aquesta manera, tot i la nova mesura, els sindicats mantenen les dues jornades de vaga per aquest mes: el 25 i el 26 de gener, coincidint amb la vaga convocada a la sanitat.

Pel que fa a la Llar d’Infants Xerinola, al tractar-se d’un centre municipal no s’ha implantat la mesura, al que sí que s’ha afegit és una hora de servei extern de ludoteca de 16 a 17 h, dilluns, dimecres i divendres, en concepte a una partida dels pressupostos de feminisme i conciliació familiar.

Comparteix