El GALP Mar de l’Ebre presenta l’Inventari del Patrimoni Pesquer i Aqüícola de set municipis ebrencs

Comparteix

Es tracta d’una eina que permetrà difondre i posar en valor el ric patrimoni pesquer i aqüícola del Mar de l’Ebre.

El Grup d’Acció Local Mar de l’Ebre va presentar, aquest dimecres al Centre d’Interpretació de la Pesca de l’Ametlla de Mar, els resultats de l’Inventari del Patrimoni Pesquer i Aqüícola dels municipis que formen part del grup: l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, Deltebre, Sant Jaume d’Enveja, Amposta, la Ràpita i Alcanar.

Es tracta d’un inventari que recull prop de 150 elements de patrimoni immoble (llotges, ports, barraques de pescadors, barris mariners…), patrimoni material (instruments de pesca, embarcacions, eines…) i immaterial, que comprèn el conjunt de coneixements i habilitats que tenen els pescadors.

Prop de la meitat dels elements estaven ja inventariats o protegits, però  la resta s’han compilat per primer cop. La voluntat és que sigui un document viu que actuï com a punt de partida per a la difusió i posada en valor del ric patrimoni pesquer i aqüícola del Mar de l’Ebre. Així ho explica el gerent del GALP, Joan Alginet.

Per altra banda, l’alcalde de l’Ametlla de Mar i vicepresident del GALP, Jordi Gaseni, apunta que a partir de l’inventari podran sorgir estudis específics i iniciatives de difusió i preservació. 

El projecte ha estat un encàrrec en el marc dels ajuts europeus per a l’aplicació del desenvolupament local participatiu del GALP i ha estat elaborat per un equip de l’empresa Anthesis Lavola, que ha comptat amb la col·laboració dels serveis tècnics de Turisme i Patrimoni dels ajuntaments implicats, les confraries i associacions aqüícoles, entre d’altres.

Alba Daranas de l’empresa Lavola explica que s’havia fet molta feina prèvia i que s’ha de continuar fent per tal de poder anar recollint tot el patrimoni.

L’inventari es publicarà al portal web del GALP i també es preveu fer una impressió en paper i presentar-la pels diferents municipis participants.

Comparteix