La goleta Imar Primer, punta de llança de la cultura marítima catalana

Comparteix

L’objectiu és posar la goleta al servei de les entitats que proporcionen experiències vinculades al mar.

La goleta Imar Primer, propietat de la Generalitat de Catalunya i al servei de l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya amb base a l’Ametlla de Mar, es convertirà en ambaixadora de la cultura marinera.

Després d’una inspecció de capitania marítima a partir de la qual va sorgir la necessitat de realitzar una intervenció important de rehabilitació del vaixell, la Direcció General de Política Marítima i Pesca Sostenible vol que sigui la punta de llança d’un projecte molt ambiciós, que retorni a la ciutadania la inversió a realitzar.

L’objectiu és posar la goleta al servei de les entitats que proporcionen experiències vinculades al mar i que pugui navegar al llarg de la costa catalana fent possible que les escoles surtin al mar i el mar entri a les escoles, tal com explica Feliu López, gerent de l’Escola de capacitació Nauticopesquera de Catalunya.

En una primera actuació acomplerta amb recursos propis a través de cicles formatius de manteniment de l’escola, es va equipar la goleta amb una interfase vaixell-simulador que permet reproduir les activitats realitzades pel vaixell en el simulador de l’escola o en qualsevol altre equip electrònic de suport a la docència. La goleta, donada pel cantautor Lluís Llach, és un tipus d’embarcació tradicional de fusta amb dos pals, que avui dia va equipada amb un motor per augmentar-ne la maniobrabilitat i poder navegar en absència de vent. Aquest model en concret es va construir l’any 1986 a Turquia i fa 20,32 metres d’eslora, 5,64 metres de mànega i 2,79 metres de puntal, amb un motor Volvo dièsel de 187,50 kW i amb una capacitat màxima per a dotze persones a bord.

Comparteix