El conseller d’Interior visita l’Ametlla de Mar per fer un balanç de la policia marítima dels Mossos

Comparteix

Elena ha destacat que s’ampliarà el desplegament a 24 hores.

Aquest migdia, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha visitat l’Ametlla de Mar per fer un primer balanç del desplegament operatiu de la Policia Marítima al llarg del litoral català, que es va iniciar ara fa dos anys. Elena ha destacat la feina feta i ha manifestat la voluntat d’ampliar el servei les 24 hores, encara sense data concreta.

Aquest 2022 ha estat la consolidació d’aquesta unitat marítima que actualment disposa de tres bases amb embarcacions pròpies que donen servei al llarg de la costa catalana: l’Ametlla de Mar, Palamós i Vilanova i la Geltrú, i una -encara no consolidada- a Barcelona. Aquest divendres, Elena ha fet un balanç positiu de les actuacions d’aquest cos a la base de l’Ametlla de Mar i ha destacat sobretot la voluntat d’ampliar el servei les 24 hores al dia del torn diürn que s’ofereix actualment.

Una ampliació del servei que encara no té data concreta d’inici, però sí el compromís de reforçar la unitat de manera progressiva amb la incorporació de nous agents a tot el cos policial, amb el projecte Mossos 2030, que preveu més d’uns 800 agents cada any fins al 2030.

Actualment, la policia marítima dels Mossos compta amb una cinquantena d’agents, tres seus i quatre embarcacions i fan serveis en horari de dia i torns extraordinaris.  

Les tasques principals són de vigilància d’espais naturals marítims, a ports i platges, cobertura d’esdeveniments esportius i lúdics, auxili d’usuaris del mar en situacions de perill i risc per la seva integritat física. Així ho ha explicat la inspectora portaveu del cos, Montserrat Escudé.

Concretament a l’Ametlla de Mar, la unitat es va posar en marxa l’abril de 2021 i el passat juny es va incorporar una embarcació pròpia. Deu agents especialitzats formen part d’aquest equip que fan patrullatge per controlar tota la zona del litoral i garantir la seguretat en l’àmbit marítim.

Per la seva banda, l’alcalde del municipi Jordi Gaseni explica que la visita del conseller també ha estat una oportunitat per exposar la situació de la seguretat al municipi.

Durant aquest any, a tot Catalunya, la policia marítima ha fet 2.500 hores de patrullatge, més de 300 identificacions i 40 assistències.

Comparteix