Tots Sants, panellets, castanyes i Halloween

Comparteix

La rua i la festa de Halloween són algunes de les propostes que tindran lloc durant aquest cap de setmana llarg a la població.

Arriba Tots Sants a l’Ametlla de Mar, una festivitat que té diferents maneres de celebrar-se. N’hi ha que segueixen amb la tradició catalana dels panellets, les castanyes i la castanyera, i n’hi ha que es deixen atrapar per aquesta festa d’origen irlandès i estesa als Estats Units d’Amèrica posteriorment, el Halloween.

Els centres educatius es mantenen fidels a la tradició catalana. Per exemple, l’Escola Sant Jordi ha organitzat per aquest divendres la visita de la Castanyera de l’Ampa i un photocall perquè tothom s’hi pugui fer fotos. També les tradicionals ballades a les pistes poliesportives exteriors amb la presència dels familiars. Aquest divendres són molts els alumnes que van vestits de castanyera o castanyer.

La Llar d’Infants fa tota la setmana que tracta temàtiques relacionades amb les tradicions, menjant moniatos i fent castanyes. Dilluns faran la festa habitual al pati amb els alumnes disfressats de castanyeres i castanyers, que comptaran amb la presència d’una representació d’àvies i avis de la residència l’Onada.

Al Centre Ocupacional de la Fundació Mercè Pla, han decorat el centre de manera temàtica i han organitzat una festa interna amb panellets i castanyes.

La secció de Rítmica de l’Àrea Municipal d’Esports ha optat per utilitzar Halloween per donar visibilitat a la seva activitat i han organitzat una Rua de Bruixes que recorrerà diversos carrers del municipi i s’aturarà a fer diverses coreografies en places i també visitaran la residència l’Onada.

La regidoria de Festes ha organitzat amb la col·laboració del Club de Twirling la Festa Halloween per dilluns dia 31 a la nit a partir de les 24.00 h. Amb sessió musical al Poliesportiu Municipal Galetet amb dj. Òscar Sánchez i Sergio Calero. La festa és per a majors de 16 anys, tot i que els menors podran entrar amb l’autorització dels pares. El preu de l’entrada amb consumició serà de 6 €.

Pel que fa a la celebració religiosa de Tot Sants, la Parròquia de la Purificació de Maria ha previst pel dia 31 de desembre una missa vespertina a les 19.00 h. L’1 de novembre a les 11.00 h del matí la Missa Solemne de Tots Sants a l’església i un rosari i respons pels difunts a les 16.30 h al Cementiri Municipal. Per dimecres dia 2 a les 18.00 h també hi ha programada una missa per a tots els difunts del poble a l’església.

El Cementiri Municipal estarà obert aquests dies pròxims a la festa entre les 9.00 h del matí i les 18.00 h de la tarda de manera ininterrompuda.

Comparteix