Llum verda inicial a la rotonda d’accés al nucli urbà

Comparteix

L’actuació permetrà millorar notablement la seguretat de l’encreuament.

La Diputació de Tarragona ha aprovat aquest divendres inicialment el projecte de rotonda a la intersecció de la carretera TV-3025 i L’Av. Part de Cala a l’Ametlla de Mar.

Es tracta de la rotonda projectada a la intersecció de la TV-3025 amb l’Av. Part de Cala i l’accés a la població pel pont superior de la via del tren o el que coneixem com la petita rotonda de la bàscula.

El projecte té un pressupost d’execució per contracta de 393.818,70 euros i consistirà en millorar la circulació de vehicles a la zona. Per una part, hi ha l’entrada (i sortida) al poble de la TV-3015 i, per altra part, l’antic camí de les Cadenes, actualment Av. Part de Cala, que baixa fins a la zona portuària. Aquest encreuament és molt transitat i de moment hi ha una petita una rotonda provisional que regula els accessos al nucli urbà, la zona portuària, la Part de Cala i zona de Ribes Altes.

Jordi Gaseni és l’alcalde de l’Ametlla de Mar.

La solució definitiva permetrà la definició d’una rotonda on encaixa l’entrada en corba de la TV-3025 i la seva continuació cap a l’accés del nucli urbà pel pas superior de la línia de ferrocarril amb l’encreuament amb l’Av. Part de Cala a una cota tal que permeti gaudir d’una bona visibilitat i, per tant, millorar notablement la seguretat de l’encreuament.

A la vegada, a la mateixa rotonda, també s’hi entroncarà el carrer Goya. Aquest entroncament permetrà un accés i sortida des de i cap a aquest carrer millorant la situació existent d’entroncament.

En conjunt, també hi ha una millora de la circulació de vianants amb augment de la superfície de vorera, una millora molt important per connectar la circulació de vianants amb el carrer Goya. Es millorarà la il·luminació i l’enjardinament de la zona.

Comparteix