S’anuncia la 2a Swim for ELA, entre l’Ametlla de Mar i Cambrils

SWIM FOR ELA
Lluís Rovira i Barenys/ Revista Cambrils.cat
Comparteix

L’Associació Swim for ELA organitzarà la travessa nedant des del port de Calafat de l’Ametlla de Mar a Cambrils el 29 d’abril de 2023, una prova que s’incorpora al calendari de natació en aigües obertes.

El Club Nàutic de Cambrils va ser el passat 13 d’octubre el marc de la presentació de la nova associació Swim for ELA, una entitat que s’ha creat per continuar amb l’organització d’actes encaminats a recaptar diners per a la investigació de l’ELA i per a oferir suport tant a les persones afectades com a les seves famílies.

A part de donar compte de la formació de la nova entitat, la presentació va servir per donar a conèixer la data de la propera travessa de natació a mar obert, entre el port esportiu de Calafat A L’Ametlla de Mar i el Club Nàutic de Cambrils, un total de 23 km. La data triada és el 29 d’abril de 2023, un dissabte abans del cap de setmana de la festivitat de l’1 de maig. La intenció de l’entitat és fer aquesta prova cada any i que enceti el calendari de travesses a mar obert a Catalunya.

L’edició del 2022 d’aquesta prova va comptar amb 24 equips de sis nedadors cadascun d’ells, que van fer aquesta distància amb relleus entre ells. La intenció de la nova associació és que aquesta xifra pugui arribar als 30 equips, és a dir prop de 200 nedadors. La jornada comptarà amb tot un seguit d’activitats complementàries al voltant de la zona d’arribada.

Joana Bono és vocal de la junta de Swim for ELA.

Les inscripcions s’obriran al mes de gener a través del web de l’associació Swim for ELA i els diners recaptats es repartiran entre l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), la Fundació Miquel Valls i la Fundación Luzón. L’any passat entre totes les accions dutes a terme es van recollir un total de 72.000 euros per a l’ELA.

Comparteix