Surt a licitació l’obra d’ampliació del CAP

Ampliació del cap 2022
Comparteix

Amb la seva adquisició, l’Ajuntament podrà cedir l’espai a Salut i fer efectiva l’ampliació del CAP. En aquest espai es comptarà amb prop de 300 m² per planta, amb una planta baixa i dos pisos, que ampliarà així el centre sanitari en 833 m².

L’institut Català de la Salut va obrir aquest dimecres passat el procediment de licitació del projecte d’ampliació del Centre d’Atenció Primària (CAP) de l’Ametlla de Mar, que ocuparà els terrenys recentment adquirits per l’Ajuntament i que fins ara ocupava la brigada municipal.

El termini per presentar les ofertes s’allargarà fins al 18 de novembre i a partir d’aquell moment s’obrirà un termini d’uns tres mesos per a l’adjudicació de l’obra, amb la qual cosa, les obres podrien començar al voltant de la primavera. El termini d’execució de l’obra serà de trenta-dues setmanes.

Jordi Gaseni, és alcalde de l’Ametlla de Mar.

Cal recordar que l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar va adquirir recentment el solar adjacent a l’actual CAP per un valor de 400.000 euros. Amb la seva adquisició, l’Ajuntament podrà cedir l’espai a Salut i fer efectiva l’ampliació del CAP. En aquest espai es comptarà amb prop de 300 m² per planta, amb una planta baixa i dos pisos, que ampliarà així el centre sanitari en 833 m².

Amb aquesta ampliació, valorada en 2.161.000 €, el centre té l’objectiu d’adequar els recursos físics a les necessitats assistencials de la població de l’Àrea Bàsica de Salut, és a dir, oferir un millor servei d’atenció a l’usuari, tant a recepció com a consulta i solucionar així els problemes històrics de manca d’espai que afecten principalment en aquestes dues zones.

Un altre dels objectius és potenciar la integració de l’atenció en salut mental a l’atenció primària de salut i afavorir la transformació de l’atenció primària adaptant els espais a les noves necessitats i als nous rols professionals.

La intenció també és centralitzar els serveis sanitaris del municipi al mateix espai, incloent-hi el servei de rehabilitació que actualment està situat fora del centre, a la Part de Cala.

Comparteix