En estudi l’interès d’una empresa per desenvolupar un projecte turístic a Port Olivet

Port Olivet
Port Olivet
Comparteix

La iniciativa turística comportaria obtenir la titularitat pública i la renaturalització de l’espai de Port Olivet.

En les darreres setmanes, l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar conjuntament amb el Departament d’Urbanisme està estudiant l’interès mostrat per part d’una empresa d’adquirir els terrenys de Port Olivet per desenvolupar-hi un projecte urbanístic. De moment, s’ha fet un decret per estudiar-ne les condicions, amb la voluntat que el projecte tingui el menor impacte paisatgístic i sempre tenint en compte l’excepcionalitat de l’espai.

L’Ajuntament condiciona el desenvolupament de la iniciativa en el cas que es renaturalitzés aquell espai i es declaressin sòl públic almenys dues terceres parts de la totalitat dels terrenys. Això voldria dir aproximadament que de les 66 hectàrees totals només unes 20 podrien ser d’aprofitament privat i la resta -unes 46- passarien a ser sòl públic.

El consistori calero va donar llicència a la propietat per construir-hi ara fa més de 20 anys, però la seva urbanització es va quedar a mitges i actualment és un sòl urbà pendent d’acabar la seva urbanització, molt deteriorada pel pas del temps. L’existència d’aquesta llicència fa que la propietat tingui una sèrie de drets que podrien representar una reclamació econòmica molt elevada a l’Ajuntament.

L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, manifesta que, és una proposta inicial.

L’actual govern ja va plantejar l’any passat un projecte d’adquisició dels terrenys als ajuts europeus Next Generation per renaturalitzar l’espai, que malauradament no va ser acceptat.

Comparteix