Comença la restauració d’una barca de fusta que serà exposada al moll pesquer

Barca Pitecto
Comparteix

Es tracta de la barca d’arts menors Pitecto serà restaurada per cuidar el nostre patrimoni cultural i turístic i posar en valor la vida marinera de la Cala.

La barca Pitecto és una barca d’arts menors calera que havia de ser desguassada, a causa del final de la seva activitat pesquera. L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha arribat a un acord amb la propietat, la família Vendrell-Balfegó, per tal de restaurar-la i poder-la utilitzar per fins culturals i turístics.

La barca Pitecto passa a ser patrimoni municipal i se li donarà una segona vida. La intenció és amarrar-la al moll, davant del Centre d’Interpretació de la Pesca, per posar en valor la vida marinera del municipi i mostrar, tant als turistes com també als habitants de la població.

Durant els pròxims mesos es faran treballs de restauració i conservació, ja que es treballa el finançament d’una part del projecte amb el Grup d’Acció Local Mar de l’Ebre, un ens de cogestió de recursos econòmics, participat per l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar i per la Confraria de Pescadors Sant Pere. En aquests moments, l’embarcació es troba al varador per preservar-la com a patrimoni municipal.

Així ho explica l’alcalde del municipi, Jordi Gaseni.

La previsió de l’Ajuntament és tenir-la enllestida i poder-la exposar a finals d’any.

Comparteix