Salut vacuna amb la 4a dosi de Covid als majors de 80 anys i als usuaris i personal de la residència l’Onada

Comparteix

Simultàniament, també se’ls vacuna de la grip.

Els centres d’atenció primària de Catalunya ja han començat a administrar la 4a dosi de la vacuna de la Covid, a persones ingressades en residències de gent gran i majors de 80 anys. Amb aquesta dosi de reforç també se’ls administra la vacuna anual contra la grip, que s’avança un mes per posar-les simultàniament.

Aquest dilluns, Salut ha iniciat la campanya vacunant els usuaris i al personal de la residència l’Onada de l’Ametlla de Mar. A més, les persones majors de 80 anys rebran una trucada del centre de salut per preguntar-los si volen vacunar-se. En el cas de no rebre cap avís, també poden dirigir-se ells mateixos al CAP per demanar aquesta dosi de reforç.

L’adjunta a direcció del CAP de l’Ametlla de Mar, Ester Cano, recorda els requisits per aquesta dosi i apunta que la 4a dosi de la Covid serveix també pels que no tenen la 3a dosi.

A partir del 17 d’octubre seran les persones entre 60 i 79 anys les que seran cridades per vacunar-se de la dosi de reforç de la covid i de la grip. En aquest cas, no rebran cap avís sinó que hauran de demanar hora presencialment al CAP o fer-ho a través de la pàgina web.

Es tracta de vacunes totalment voluntàries, les persones poden escollir si vacunar-se tant sols d’una de les vacunes, de les dues o de cap. Tot i així, des del salut es recomana la vacunació sobretot a les persones d’edat més avançada.

Pel que fa a la resta de persones menors de 80 anys, si volen vacunar-se de la Covid han de demanar hora a través del web i adreçar-se als diferents punts de vacunació de Covid habilitats, que són el CAP Vell d’Amposta, el CAP de Móra la Nova i el CAP del Temple de Tortosa. De moment, a les Terres de l’Ebre, Salut no té previst ampliar els punts de vacunació massius de Covid si no hi ha un repunt de la malaltia.

Comparteix