L’Escola de Vela a l’Ametlla de Mar continua navegant a la tardor

Comparteix

Enguany, l’alumnat de 5è de l’Escola Sant Jordi participarà, per primer cop, a l’Esport Blau Escolar.

S’acaba l’estiu però no la mar. Després de l’èxit del Casal de Vela, organitzat un any més per l’Escola de Vela i el Club Nàutic de l’Ametlla de Mar, la vela no s’atura i l’Escola ha posat en marxa un conjunt de cursos i activitats extraescolars, perquè tant grans com petits puguin gaudir d’aquest tipus de navegació, durant gairebé tot l’any.

Des del passat mes de maig, l’Escola Catalana de Vela porta la gestió d’aquest esport nàutic al municipi. A l’estiu, com cada any, s’ha ofert el casal d’estiu pels més menuts i diversos cursos per totes les edats, i ara a la tardor el centre seguirà obert per continuar fomentant l’esport a la població.

En aquest sentit, l’Escola de Vela ofereix un abonament pels alumnes que hagin tingut contacte amb l’esport i tinguin una certa formació en vela, perquè puguin sortir a navegar quan vulguin amb el seu material i la supervisió dels monitors.

Entre les propostes també hi ha el ‘Tastet de Mar’, sessions d’1.30 h per 50 euros, per poder introduir-se i provar la navegació, tant de vela lleugera com de windsurf. També s’ofereixen cursos formatius pels que vulguin aprendre més rutinàriament i consolidar el seu nivell de navegació.

També s’han impulsat les extraescolars els caps de setmana, dirigides a alumnes de 8 a 15 anys, tinguin o no experiència, 6 caps de setmana, de setembre a novembre, de 10 a 13.30 h, amb un cost de 40 euros al mes per aquells que realitzin dues sessions i 60 euros, pels que en facin quatre; és a dir per només 5 euros l’hora de navegació.

A banda, també hi ha sessions particulars, per aprendre a navegar a un ritme molt més ràpid i de forma personalitzada, ideal perquè l’alumne guanyi autonomia o perfeccioni la seva navegació. La duració és de 2 h per 70 euros.

El president del Club Nàutic, Jaume de Yebra, apunta que ha estat un encert traslladar la gestió a l’Escola que pretén oferir vela durant gairebé tot l’any.

A més, enguany com a novetat, tindrà lloc l’Esport Blau a l’Escola Sant Jordi, un programa que combina educació i esport, i proposa una activitat de formació poliesportiva en l’esport de la vela integrada dintre de l’assignatura d’Educació Física dels alumnes de 5è de primària. El programa consistirà en un total de 10 sessions de vela, durant un trimestre, amb l’objectiu formar molt més que navegants, persones, convertint el trajecte de l’educació en una apassionant travessia.

El director de l’Escola de Vela, Xavi Garrote, explica que és un èxit que els més menuts puguin introduir-se al món de la vela.

En definitiva, un impuls important d’aquest esport nàutic a la població, gràcies a la Federació Catalana de Vela, el Club Nàutic del municipi i la seva promoció amb col·laboracions des de la Destinació Turística Esportiva de l’Àrea Municipal d’Esports.

Tota la informació dels cursos i inscripcions es pot obtenir al portal web de l’Escola de Vela l’Ametlla de Mar.

Comparteix