Es crea una plataforma de clubs de futbol ebrencs per evitar les fuites de jugadors del futbol base

Futbol base
Comparteix

La plataforma reparteix responsabilitats i reconeix que no tota aquesta problemàtica és exclusivament culpa d’aquests “grans” clubs, sinó que una part rellevant també la tenen les famílies.

Una vintena de clubs de futbol de les Terres de l’Ebre entre els que s’hi compta la S.C.E.R de l’Ametlla de Mar, han format després de diverses reunions la Plataforma del Futbol Base Ebrenc, plataforma que neix a causa de la preocupació dels clubs “petits” de les Terres de l’Ebre a l’hora de poder completar les seves plantilles de futbol base, des de patufets fins a juvenil.

Segons la plataforma hi ha una sèrie de clubs de les nostres terres que es dediquen a captar jugadors i jugadores per a completar les seves plantilles, però no perquè tinguin problemes de quantitat d’efectius, sinó per buscar, hipotèticament, més qualitat, quan sovint aquests xiquets i xiquetes, a la següent temporada, acaben jugant a la mateixa categoria que la del club de procedència.

Els joves jugadors i jugadores s’acaben escampant per diferents clubs del territori, amb la conseqüent dificultat que comporta al club de referència que no pot acabar completant un equip. No és normal que hi hagi equips de futbol base on més del 50% dels jugadors són de fora de la població en qüestió.

La plataforma destaca que també té un cost econòmic força elevat, el qual una porció important acaba sent redirigit a finançar els primers equips, i no a la formació.

Xavi Borràs és membre de la junta de la S.C.E.R de l’Ametlla de Mar.

La plataforma reparteix responsabilitats i reconeix que no tota aquesta problemàtica és exclusivament culpa d’aquests “grans” clubs, sinó que una part rellevant també la tenen les famílies.

Els clubs que formem la PFBE també reconeixen una part de responsabilitat i marge de millora en la formació dels jugadors i jugadores i s’uneixen amb la finalitat de poder millorar junts per tal de créixer tant en l’àmbit organitzatiu i educatiu.

Comparteix