Pedregada i rècord de calor en menys d’una setmana a l’Ametlla de Mar

Comparteix

El dissabte passat, la temperatura va batre rècords arribant als 41,8 ºC mentre que aquest dimarts, el temps violent ha protagonitzat la jornada amb tempesta, vent i calamarsa.

La pluja d’aquest dimarts va remullar bona part del sud de Catalunya i va anar acompanyada de llamps, trons i, fins i tot, calamarsa a diversos municipis com l’Ametlla de Mar. Un temps violent que afortunadament no ha provocat incidents greus i que contraresta amb la calorada que va tocar sostre el passat dissabte amb temperatures màximes de més de 40 ºC a la població.

Breu però intens xàfec aquest dimarts a l’Ametlla de Mar, acompanyat de pedregada. En mitja hora es van acumular 12 mm de pluja que també va anar acompanyada de pedra de més de 2 centímetres de diàmetre. El telèfon d’emergències 112 va rebre diverses trucades relacionades amb les pluges a la zona, cap d’aquestes per incidències greus.

La tempesta de la zona també va deixar la imatge d’una mànega marina que es va poder veure en diversos punts de la Costa Daurada, com Miami Platja, Cambrils i Salou.

Un temps violent que ha fet baixar les temperatures, després de la calor extrema del passat dissabte. I és que segons el Meteocat, l’Ametlla de Mar va viure la jornada més calorosa des que hi ha registres, arribant als 41,8 ºC. Una xifra que supera el rècord anterior registrat que va ser de 39,8 ºC, el 5 de setembre de 2016.

De fet, la temperatura del dissabte va ser rècord a 4 estacions més de la Xarxa d’Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA) del Servei Meteorològic de Catalunya, com la del Perelló, Constantí, Vila-rodona i Canaletes.

La previsió és que aquesta setmana baixin les temperatures respecte a la setmana anterior i oscil·lin entre els 20 i 30 ºC.

Comparteix