L’Ajuntament fa efectiva la compra del solar annex al CAP

Comparteix

El CAP comptarà amb prop d’un miler de metres quadrats més que els actuals, que permetran millorar i dotar de més recursos i serveis sanitaris.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha fet efectiva la compra del solar annex al Centre d’Atenció Primària. Ara, l’Ajuntament la cedirà a la Generalitat perquè el departament de Salut pugui procedir amb l’ampliació del centre sanitari, que permetrà millorar i dotar de més recursos i serveis sanitaris als ciutadans.

La parcel·la annexa al CAP ja és propietat municipal. El passat mes de maig es va signar un acord de compravenda amb els propietaris d’aquesta parcel·la situada al carrer Llibertat número 70, i aquest dimecres s’ha adquirit definitivament per un valor de 400.000 euros. 

L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, apunta que és un gran pas per la sanitat al nostre poble que ha de garantir bon servei a un municipi que creix de manera constant.

En aquest espai es comptarà amb prop de 300 m² per planta, amb una planta baixa i dos pisos, que ampliarà així el centre sanitari a 819 m² més.

Amb aquesta ampliació, el centre té l’objectiu d’adequar els recursos físics a les necessitats assistencials de la població de l’Àrea Bàsica de Salut, és a dir, oferir un millor servei d’atenció al client, tant a recepció com a consulta i solucionar així els problemes històrics de manca d’espai que afecten principalment en aquestes dues zones.

Un altre dels propòsits és potenciar la integració de l’atenció en salut mental a l’atenció primària de salut i afavorir la transformació de l’atenció primària adaptant els espais a les noves necessitats i als nous rols professionals.

La intenció també és centralitzar els serveis sanitaris del municipi al mateix espai, incloent-hi així el servei de rehabilitació que actualment està situat fora del centre, a la Part de Cala.

Es preveu que a finals d’any estigui la licitació de les obres resolta, el 2023 s’iniciï l’actuació i a finals de l’any vinent estigui en ple funcionament.

Comparteix