El Ple dona llum verda al conveni d’expropiació de l’espai del Bon Repòs

Comparteix

La parcel·la passa a ser propietat de l’Ajuntament després d’un acord que permetrà tancar aquesta ocupació en precari.

El Ple de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar va donar llum verda a l’acord d’expropiació amb els propietaris de l’hotel Bon Repòs. D’aquesta manera, la parcel·la en qüestió, de 13.522 metres quadrats, passarà a ser definitivament propietat de l’Ajuntament, després que ambdues parts signessin, el passat mes d’abril, un conveni que permetrà tancar definitivament aquesta darrera ocupació en precari realitzada per l’Ajuntament des de l’any 2009. 

L’últim va ser un conveni signat entre les parts el 2010 que contemplava la construcció de 33.965 m² de sostre en un àmbit discontinu que podia suposar la construcció d’uns 333 habitatges. L’acord no es va poder complir, perquè judicialment no va ser autoritzat. Tot i que l’Ajuntament va pagar 590.000 euros a la propietat pel cessament de l’activitat de l’hotel. 

Actualment, l’Ajuntament ha hagut de tornar a negociar, donat que s’havia de regularitzar l’ocupació i podia suposar el pagament de grans quantitats de diners per l’expropiació i per l’ocupació indeguda durant tots aquests anys de l’espai. Així, el consistori ha acordat pagar al Grup Pérez Vila 2.600.000 €, fruit de les negociacions i tenint en compte les valoracions de preu de mercat de l’edificabilitat que en aquell espai es podia realitzar. D’aquests, 600.000 € es pagaran aquest any i la resta en pagaments de 400.000 € durant els cinc anys següents. L’acord, a més, farà possible que l’Ajuntament  pugui sumar l’ocupació d’uns 500 metres quadrats, que s’afegiran a l’actual parc del Bon Repòs.

Quant a l’edifici de l’Hotel Bon Repòs, l’Ajuntament va declarar-lo Bé Cultural d’Interès Local el 29 de novembre del 2018 per protegir-lo, davant l’existència d’una llicència d’obres pel seu enderroc atorgada en una junta de govern del 28 de desembre de l’any 2010. Actualment, la família propietària estudia la possibilitat de la seva reobertura com espai hoteler. 

Jordi Gaseni, alcalde i portaveu d’ERC, explicava que d’aquesta manera es dona solució a un problema que s’arrossegava de feia anys i que hagués pogut comportar que els propietaris haguessin demanat molts més diners a l’Ajuntament.

Per la seva part, Joan Borràs, portaveu d’Entesa, considera que amb aquest acord l’Ajuntament s’assegura que, en un futur, el poble no tindrà sorpreses desagradables, ja que al contrari del que havia afirmat l’anterior consistori, l’espai no era de propietat municipal.

Quant a l’oposició, Eva del Amo, portaveu de Junts, va declarar que van votar en contra perquè no entenen que la taxació es faci d’acord amb el POUM de 1992, quan hi ha modificacions recentment aprovades.

Ciutadans, en veu del seu portaveu Josep Maria Figueres, va justificar el seu vot contrari adduint que és una temeritat hipotecar futurs governs a deu mesos de les eleccions.

A més del punt referent al parc del Bon Repòs, també es va aprovar la modificació puntual del POUM a l’àmbit del sector Tres Cales segona fase, punt que també va comptar amb el vot contrari de C’s i l’abstenció de Junts. L’Ajuntament, obligat per una sentència judicial, encetarà la tramitació administrativa del PAU Front Marítim de la 2a fase de Tres Cales, en el qual hi haurà una reducció de 166 habitatges en el conjunt del sector, respecte al PAU vigent, tot i que ara, només es desenvoluparà l’espai des de la via del tren fins a la mar, on hi poden anar 112 habitatges, inclosos els ja existents.

En el mateix ple, es va donar compte de la resolució negativa del recurs de reposició del grup de Ciutadans interposat pel seu portaveu, envers el conveni urbanístic subscrit amb Lidl, en relació amb el desenvolupament urbanístic del sector 22B1.

També es van aprovar dues modificacions de crèdit. Una per transferència per valor de 112.000 € atribuïble a l’adquisició d’actius i material de seguretat viària, serveis del carrer Camarles i tractament de residus, i una altra per suplement de crèdit de 132.000 € per serveis i salvament a les platges, manteniment de vehicles o tancaments de finestres a la Llar d’Infants Xerinola, entre altres. Ambdues modificacions van comptar amb l’abstenció dels partits de l’oposició.

Al llarg del Ple es van aprovar altres punts relatius al Pla Local de Joventut, o les mocions presentades per ERC relatives a l’acord social per l’amnistia i l’autodeterminació i la creació d’un fons de transició justa a les zones nuclears catalanes.

Comparteix