Les diferents companyies de mòbil amplien i reforcen el servei 5G a l’Ametlla de Mar

Comparteix

La mesura es pren coincidint amb la gran afluència de visitants prevista en dates estiuenques al litoral català.

Les operadores de telefonia comencen a oferir aquest estiu a La Cala serveis mòbils de nova generació, el 4 i 5G  en les bandes de 700 i 800 MHz. A principis d’any, les principals companyies, que fins al moment havien estat fent proves, van començar a encendre aquesta xarxa després que el Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital n’autoritzés l’activació i ara, busquen arribar a més de 1.400 municipis, entre els quals es troba l’Ametlla de Mar, abans de 2024.

L’augment de la cobertura estiuenca inclou també l’encesa de més de 500 instal·lacions de 700 MHz a tot Espanya, després de rebre tots els operadors l’autorització per part del Ministeri per a activar els equips ràdio (nodes).

Aquesta nova xarxa permetrà tenir connexions mòbils d’alta velocitat de descàrrega i enviament de dades i amb millor cobertura a més d’un millor servei en poblacions més petites i rurals. D’altra banda, aquesta nova tecnologia també facilita nous serveis en l’àrea empresarial i l’administració pública, així com en àmbits com la mobilitat o la salut, entre altres.

Ho explica Mariano Lalana, responsable de l’empresa de telecomunicacions ebrenca Eports.

Tot i això, aquesta xarxa que ja estan oferint les principals companyies de telefonia, pot provocar problemes en la recepció de la senyal TDT. L’empresa Llega700 ofereix el servei d’assistència gratuït en cas d’interferències o altres problemes tècnics. El seu horari d’atenció al públic és de dilluns a dissabte de 9 h a 22 h.

Comparteix