Set platges caleres guardonades per conservar-les verges

Comparteix

El Torrent del Pi, Port Olivet, Santes Creus, cala Llenya, l’Estany Podrit, l’Illot i la caleta del cap de l’Àlia són platges verges, aquelles que preserven al màxim la seva riquesa natural, segons Ecologistes en Acció.

L’Ametlla de Mar segueix sent líder amb ‘Platges Verges’ amb set distintius. El Torrent del Pi, Port Olivet, Santes Creus, cala Llenya, l’Estany Podrit, l’Illot i la caleta del cap de l’Àlia han revalidat el guardó d’Ecologistes en Acció. La Cala és el municipi tarragoní que compta amb més platges verges al seu litoral.

Ecologistes en Acció de Tarragona i l’Ebre ha lliurat, aquest dilluns al Col·legi de Periodistes de Les Terres de L’Ebre, els distintius de la XI Edició de Platges Verges 2022. La regidora de Turisme, Maite Boquera, va rebre els guardons que reconeixen les platges que mantenen el seu estat natural.

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient, Vicenç Llaó, destaca la voluntat de preservar aquests indrets del litoral verges.

En total, s’ha atorgat el distintiu ‘Platges Verges’ a 16 platges de 6 municipis de la demarcació. L’objectiu és convertir aquest guardó que té com a finalitat la preservació del patrimoni litoral de la nostra costa.

Eloi Nolla és coordinador d’Ecologistes en Acció.

A banda de les set platges caleres, a les Terres de l’Ebre també han revalidat els distintius, la bassa de l’Arena, la Marquesa i la punta del Fangar de Deltebre; les Timbes i els aiguamolls de Sòl de Riu d’Alcanar; cala Maria i platja del Baconé de l’Ampolla; el Trabucador de Sant Carles de la Ràpita i platja dels Muntanyans de Torredembarra.

El col·lectiu ecologista ha aprofitat l’ocasió per demanar a la Generalitat l’execució real d’una llei de protecció de costes i que garanteixi la preservació d’aquests espais.

Comparteix