Ja està operativa la unitat marítima dels Mossos d’Esquadra amb base a l’Ametlla de Mar

Comparteix

La unitat s’ha desplegat, al port de La Cala, entre d’altres, on té una embarcació des del juny. Per primera vegada, actua al litoral tarragoní amb barca pròpia.

A l’Ametlla de Mar ja està activa la base policial de la unitat marítima dels Mossos d’Esquadra, juntament amb la de Palamós i Vilanova i la Geltrú. L’objectiu de la base és fer tasques de prevenció amb un patrullatge de dilluns a diumenge, per controlar tota la zona del litoral tarragoní.

Tot i que la unitat està en marxa des de l’abril de 2021, no ha estat fins aquest juny que han incorporat una embarcació pròpia. A l’Ametlla de Mar, deu agents especialitzats formen part d’aquest equip que va començar a operar aquí a la zona l’any passat, durant el mes d’abril, amb una embarcació provisional.

Ara, amb l’adquisició d’aquesta nova embarcació, que porta el nom de l’oceanògrafa Josefina Castellví, els mossos faran principalment tasques de prevenció i control amb un patrullatge diari durant tot l’any. D’aquesta manera, els efectius traslladen totes les competències dels Mossos a la mar, amb funcions en l’àmbit de la seguretat ciutadana i ordre públic. La Unitat treballarà de forma conjunta amb altres com Salvament Marítim o la Guàrdia Civil.

El sergent Jordi Boix, cap de la unitat marítima a l’Ametlla de Mar, explica les principals problemàtiques amb les que es troben aquí a la zona. Segons Boix, aquí els incidents són sobretot relacionats amb la pesca recreativa.

El desplegament global es va iniciar ara fa dos anys amb les tres bases nàutiques que controlen la costa catalana, des de les Cases d’Alcanar fins al litoral gironí. Durant el primer semestre d’aquest any, a tot Catalunya s’han fet 2.311 actuacions i serveis. La voluntat del cos és seguir ampliant el servei amb una quarta seu que operaria des de Barcelona.

Comparteix