Una trentena d’embarcacions participaran en la XVI Trobada de Vela Llatina

Comparteix

La cita tindrà lloc aquest cap de setmana, del 8 al 10 de juliol, als voltants del Club Nàutic.

Els convidats d’honor seran dues embarcacions històriques de la Catalunya Nord, ‘Notre Dame Consolation’ i ‘Porthos’.

Del 8 al 10 de juliol, l’Ametlla de Mar celebrarà la XVI Trobada de Vela Llatina al Golf Sant Jordi. En aquesta edició, centenars de persones es reuniran per compartir el seu interès a aquest tipus de navegació amb una trentena d’embarcacions, incloent-hi dos llaüts de la Catalunya Nord, que seran els convidats d’honor. Durant la trobada, també es faran tallers entre els joves per promoure el relleu generacional.

Tot a punt per al cap de setmana, quan se celebrarà aquesta trobada amb la participació d’embarcacions vingudes d’altres zones de Catalunya, València i del sud de França. Entre aquestes destaquen dues vingudes des de la Catalunya del Nord, ‘Notre Dame Consolation’ i ‘Porthos’, que són dos sardinals dels anys 1913 i 1927 respectivament, d’uns 10 metres d’eslora, que tradicionalment es feien servir per pescar peix blau i que són patrimoni històric francès.

La trobada està organitzada per l’Associació de Vela Llatina la Cala, que, treballa per mantenir i recuperar aquest patrimoni que s’estava perdent. Així, des d’aquesta entitat s’han anat recuperant embarcacions que navegaven amb vela llatina, un tipus de navegació molt versàtil que els egipcis ja feien servir i que va ser habitualment emprada durant l’alta edat mitjana.

Joan Muñoz és el secretari de l’Associació de Vela Llatina la Cala.

Concretament, la trobada començarà aquest divendres amb la recepció dels participants i seguirà amb el concurs de ranxo mariner cuinat pels patrons. D’aquesta manera, es treballarà no només sobre la recuperació del patrimoni material, sinó també l’immaterial, com la cuina tradicional marinera sobre l’embarcació i fomentant al mateix temps el producte de proximitat.

El segon dia hi haurà l’exposició d’embarcacions i navegació lliure a la zona del Club Nàutic, excepte en el cas de les embarcacions més grans, que estaran davant la Confraria nova.

La trobada conclourà el tercer dia amb una programació destinada a donar a conèixer la vela llatina als més joves. Així hi haurà visites d’escolars i tallers per iniciar-se en la vela on també hi podran participar adults. Per acabar, se celebrarà un dinar de comiat a la confraria de pescadors.

Comparteix