Les barques d’arrossegament tornen a pescar després de dos mesos i mig de veda

Comparteix

L’activitat de les barques d’arrossegament es va aturar després de Setmana Santa. Les dinou embarcacions tornen a sortir a pescar enmig de les festes de Sant Pere.

Després de dos mesos i mig d’aturada biològica, les dinou barques del sector de l’arrossegament del port de l’Ametlla de Mar han sortit aquest divendres a pescar, així com també la resta d’embarcacions del sector del nord de la província de Tarragona. Els pescadors caleros han fet un petit parèntesi de les Festes de Sant Pere per iniciar la nova temporada.

Les barques de l’arrossegament van aturar l’activitat el 19 d’abril, just després de Setmana Santa. Enguany, l’aturada habitual ha estat de 10 dies hàbils més per complir així amb la reducció de jornades al sector, marcada al Pla Plurianual de Pesca de Demersals a la Mediterrània Occidental.

De fet, les confraries de pescadors del nord de la província de Tarragona -l’Ametlla de Mar, l’Ampolla, Cambrils i Tarragona- van decidir ajuntar aquests 10 dies hàbils amb la parada biològica. Uns dies que seran compensats econòmicament com cada any, però amb la novetat que, a partir d’ara, es perceben com ajuts socioeconòmics i varien segons l’embarcació, segons els dies que té assignats i segons la seva mitjana d’ingressos diaris dels últims tres anys.

 La secretària de la Confraria de Pescadors Sant Pere, Isabel Betoret, comenta que ara ja no es parla d’ajuts de veda sinó d’ajuts socioeconòmics.

Així i tot, la tornada a l’activitat també ha vingut marcada per l’increment del preu del carburant, un fet que no deixa de crear malestar en el sector pesquer.

Comparteix