La Cala celebrarà la nit més curta de l’any amb el tradicional correfoc i foguera a l’Alguer i ball d’orquestra

Comparteix

Les Festes de Sant Joan recuperen la normalitat amb una rua dels Dimonis de Rasquera, la Foguera a la platja de l’Alguer i revetlla al Club Nàutic. A causa del risc d’incendi dels últims dies, les autoritats demanen precaució

La programació s’iniciarà a les 21.30 h a la porta de l’Ajuntament, amb una ruta pels carrers del municipi a ritme de la percussió dels Dimonis de Rasquera. Aquests faran un recorregut pels carrers Sant Joan i Pau Casals i continuaran cap a l’antiga oficina de turisme on començarà la ruta amb foc que arribarà fins a la platja de l’Alguer. Allà, a les 22 h, l’equip de rem femení encendrà la foguera amb la flama, que arribarà pel mar.

A partir de les 23.30 h, la festa continuarà al Club Nàutic amb l’orquestra Pompeya. Entre els presents, es repartirà la tradicional coca, gentilesa del restaurant Golpe de Estado i el del Club Nàutic oferirà cava.

El regidor de Festes, Jordi Llaó recorda que ens trobem en un moment delicat pel que fa als incendis i demana precaució a l’hora de celebrar la revetlla.

Per la seva banda, la Policia local avisa que s’ha d’anar amb molt de compte a l’hora de tirar petards per tal d’evitar incendis i danys tant físics com materials. Es recomana mirar la guia publicada anualment pel Departament d’interior de la Generalitat per un Sant Joan segur. En el document, que es pot consultar aquí, hi ha consells per minimitzar els danys amb consells com no apropar els petards a la cara i al cos, no tirar-los en zones boscoses i utilitzar mitjans segurs a l’hora d’encendre’ls. Com a novetat, enguany es prohibeix enlairar fanalets voladors

Comparteix