Els centres educatius caleros tanquen un curs escolar marcat pel manteniment de restriccions i un final de curs calorós

Comparteix

Els directors i directores fan una valoració de com ha estat aquest any escolar, que no ha estat tan atípic com l’anterior. Coincideixen que algunes mesures han vingut per quedar-se

Punt final al curs escolar 2021 – 2022, que ha estat sobretot marcat per la Covid i l’augment de temperatures al juny. Els centres d’aprenentatge de l’Ametlla de Mar fan un repàs de com han estat els últims nou mesos i concorden en què la situació comença a normalitzar-se, tot i que encara hi ha algunes restriccions i va haver-hi repunt de casos a principi del segon trimestre. En general comencen a recuperar l’estil de classes prepandèmia, però hi ha mesures que s’adaptaran a l’organització dels centres mentre que d’altres s’espera que se suprimeixin de cara al curs vinent.

Des de la Llar d’infants Xerinola, hi ha una valoració molt positiva d’aquest any escolar que acabarà el pròxim dia 28, però que continuarà amb tallers d’estiu de 8:30 a 16 h durant els mesos de juliol i agost. Aquest estaran destinats als alumnes que han assistit durant l’hivern.

D’altra banda, la llar d’infants s’ha enfrontat a la calor mullant el cap dels nens per refrescar-los i avançant l’hora de l’esbarjo, tot i que indiquen que no han sofrit grans problemes, perquè compten amb aire condicionat.

Cònsol Ferré, és la directora de la llar d’infants.

Tot i que encara queda una setmana lectiva, divendres passat la llar d’infants va representar un musical com a espectacle de final de curs.

Pel que fa a l’escola Sant Jordi, ha tornat a una certa normalitat, tot i que encara no s’han recuperat formes de treballar que combinin grups o el treball internivell. Des del centre preveuen que aquestes modalitats tornin a fer-se durant el curs vinent. En canvi, altres coses no canviaran. Algunes mesures es quedaran com una manera d’organització del centre, és el cas de l’accés mitjançant tres entrades, el desplaçament per les instal·lacions pel centre en filera o l’ús rotatiu d’espais d’esbarjo de forma rotativa.

Fàtima Garcia, directora del centre explica com a poc a poc s’ha anat tornant a la normalitat.

El centre educatiu ha organitzat durant els tres últims dies una celebració de final de curs amb una representació teatral per als més petits, animació infantil i un taller de circ per a l’alumnat de primària i el comiat dels alumnes de sisè. En el cas de les activitats al pati s’ha mullat també als infants perquè es refresquin durant l’onada de calor.

Així, els centres educatius van tornant a la normalitat. A l’Institut la Candelera s’han flexibilitzat també les mesures mantenint la ventilació o l’ordre en la pujada d’escales. Una de les grans novetats, ha estat la recuperació dels actes de graduació. Aquest esdeveniment, molt esperat pels alumnes, s’ha pogut fer en un espai obert.

Pel que fa a la calor, tampoc ha sigut aliena a l’institut. Segons Benjamí Torné, director del centre, s’ha de fer alguna cosa al respecte.

Finalment, ens desplacem cap a l’Escola Nauticopesquera on s’ha recuperat la forma de treballar prepandèmia. Miguel Sainz de Aja, director del centre, ho explica així.

En aquest cas, el calendari s’ha mantingut com habitualment i, per tant, durant l’onada de calor les classes ja havien finalitzat i només quedava per fer els exàmens de recuperació.

Comparteix