La Generalitat instal·larà plaques solars a Escola de Capacitació Nauticopesquera de l’Ametlla de Mar

Comparteix

La seu del centre educatiu serà un dels vint edificis de Catalunya on es posaran aquests equips d’autoconsum per accelerar la transició energètica. Per a aquesta acció s’invertiran gairebé 49.000 eruros d’un total d’1,4 milions.

El departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya instal·larà plaques fotovoltaiques en una vintena d’edificis de la seva titularitat. Un d’ells serà l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya, a l’Ametlla de Mar. Amb aquesta iniciativa es preveu que el centre educatiu acabi generant 24.713 kWh a l’any.

L’objectiu del projecte de sostenibilitat i escola verda és contribuir a l’avenç de la transició cap a un nou model energètic descarbonitzat i basat en l’estalvi, l’eficiència energètica i l’energia renovable. Aquesta iniciativa és una de les que la Generalitat està impulsant amb aquest fi i així convertir-se també en un model referent per a la societat catalana en matèria d’autogeneració d’electricitat a partir d’energies renovables.

Miguel Sainz de Aja, director de l’Escola de Capacitació Nauticopesquera explica els beneficis que suposarà aquesta mesura.

Segons ha anunciat la Generalitat, està previst que els equips s’instal·lin en un termini de dos mesos i mig a partir de l’adjudicació del contracte i que el 60% de l’electricitat produïda es destini a abastir el mateix edifici, mentre que en el futur, la resta s’abocarà a la xarxa elèctrica.

Comparteix