Un vaixell carregat de llibres 2021-2022

Comparteix

La secció ‘Un vaixell carregat de llibres’ ens apropa recomanacions literàries realitzades per l’alumnat de cicle superior i enregistrat a l’estudi de Ràdio Sant Jordi, del centre educatiu calero.

Programa 1 – En aquest primer programa, la Noa i el Tomàs de la classe de 5è C ens parlen de dos llibres molt diferents: ‘La Verònica vol un amic’ i ‘Els fantasmes no truquen a la porta’.

Programa 2 – Aquesta setmana a l’escola fem activitats relacionades amb la tardor i la Castanyada. La Berta i l’Èric de sisè C ens volen explicar un conte. Voleu escoltar-lo? Poseu-vos còmodes que comencem!!

Programa 3 – El Jofre i la Diana de la classe de sisè C ens recomanen dues propostes ben diferents: ‘El bosc dels somnis perduts’, que està escrit per Rodolfo del Hoyo i ‘Germans’, un original àlbum il·lustrat de Rocio Bonilla.

Programa 4 – En aquest programa, Isona i Aya de cinquè C ens recomanen amb molt d’entusiasme dues novel·les fascinants que trobareu a la biblioteca de l’escola. Les escoltem?

Programa 5 – El Gorka i el Martí, alumnes de cinquè A ens recomanen dos llibres molt diferents: ‘Fora de joc!’ escrit per Eva Santana i ‘El col·legi del soterrani maleït’ escrit per Jose María Plaza.

Programa 6 – Una setmana més els nostres fantàstics locutors i locutores de ràdio ens porten dues recomanacions literàries molt interessants. L’Alèxia i el Pau de 6èA ens expliquen què els han semblat aquests dos llibres i ens diuen per a quines edats els recomanen. Esteu ben atents i atentes que comencen!!

Programa 7 – Un dia més, a la nostra ràdio, els petits i petites locutors i locutores ens expliquen i recomanen les seves lectures. Tota una experiència, això de preparar el podcast!! Escoltem-los que ho fan molt bé. Endavant, Nerea i Eliel!!

Programa 8 – En aquest programa, els alumnes Dylan i Ashley ens recomanen el número 39 de la revista ‘Petit Spiens’, ja que fa una menció especial als gratacels, i el llibre ‘Contes de bona nit per a nenes rebels’ de Elena Favilli i Francesca Cavallo.

Programa 9 – La Noelia i el Julen, alumnes de 5è C, ens fan les seves recomanacions literàries. En primer lloc, ‘Em dic Teresa de Calcuta‘ de Carmen Gil i, en segon lloc, ‘En Teo es disfressa’ escrit i il·lustrat per Violeta Denou.

Programa 10 – Una setmana més els nostres petits locutors i locutores ens porten dues recomanacions literàries. En primer lloc, ‘Cara de Pardal’ de Rocio Bonilla i, en segon lloc, ‘Un món de molècules’ de Tom Adams i Thomas Flintham. Endavant, Isis i Eric!

Programa 11 – Aquest dilluns hem descobert més recomanacions literàries de la mà dels alumnes de l’Escola Sant Jordi. En aquest cas, Arlet i Toni ens apropen dos contes diferents: ’29 contes bojos’ i ‘Tots els iris a l’iris’.

Programa 12 – L’Aitana i el Rubén, alumnes de 6è A, ens fan les seves recomanacions literàries d’aquesta setmana. En primer lloc, ‘El secret de les ulleres‘ de Josep Gòrriz i, en segon lloc, ‘La Xola i els senglars’ escrit per Bernardo Atxaga.

Programa 13 – Avui, en el programa especial en motiu del Carnestoltes, ens acompanyen sis alumnes de 6è. La Carla, el Pau, la Lucia, el Fabricio, l’Èlia i l’Òscar ens llegiran el pregó del rei Carnestoltes.

Programa 14 – En aquest programa Marti i Sol de la classe de 5èB ens porten dos llibres molt diferents. En Marti recomana un conte de lectura progressiva per a l’alumnat més petit, mentre que en Sol ha escollit una lectura en anglès.

Programa 15 – En aquesta ocasió us presentem dos contes: ‘Una muntanya qualsevol’ i ‘Les botes del general’. Dos contes que parlen de guerres i conflictes i que, amb tocs d’humor, ens fan veure que la violència no ajuda a resoldre els conflictes. L’Anna i la Clàudia de 6è ens ho expliquen. Escoltem-les!!

Programa 16 – En Jano i la Marta ens porten dues recomanacions literàries que no us podeu perdre. Es tracta d’un àlbum il·lustrat i un llibre de coneixements. Teniu ganes d’escoltar-los? Doncs endavant, Jano i Marta.

Programa 17 – La Nora i l’Isaac de la classe de 6è C han escollit dues propostes que de ben segur arribaran a tots els públics: un àlbum il.lustrat d’un personatge ben conegut, En Teo i d’altra banda, un llibre de coneixements que parla dels amfibis i més concretament, de la granota. Esperem que us resulti interessant.

Programa 18 – L’escola va participar als quarts de final del certamen de lectura en veu alta a Tortosa. Tres alumnes de tres categories diferents (grumets vermells, grumets verds i timoners) van tenir l’oportunitat de gaudir d’una experiència inoblidable representant l’escola en el certamen. En aquest programa especial, ells mateixos es presenten, ens expliquen breument l’argument del llibre i ens llegeixen un petit fragment.

Programa 19 – Una setmana més, us oferim el programa amb les recomanacions literàries del nostre alumnat. Avui el Toni i l’Óscar de 6è C ens porten dos contes amb missatge que parlen de l’amistat. Els escoltem?? Endavant amb el programa d’avui!

Programa 20 – Aquesta setmana la Carme i Patxi de 5èC ens porten dues novel.les com a recomanació per al nostre alumnat. La novel.la de la Carme va adreçada als primers lectors i la novel.la que ens recomana Patxi tracta sobre un tema molt important com és l’acceptació d’un mateix. Escolte’m-los!  

Programa 21 – En aquest programa la Gal.la i el Max ens fan unes recomanacions molt interessants. La Gal.la ens presenta un conte tradicional adaptat que trenca amb estereotips i en Max ens recomana una revista tanc coneguda com Cavall fort on podrem trobar còmics, passatemps… voleu escoltar-los? Endavant Gal·la i Max.

Programa 22 – Les recomanacions que us presentem tenen en comú que tracten sobre interessos molt particulars dels lectors que us presento. A la Marwa li interessa molt la temàtica de l’espai i Jordi té molta curiositat per saber com es fan i d’on venen les coses. De ben segur que amb les seves recomanacions us engrescaran per tal que us llegiu els llibres. Endavant, Marwa i Jordi!!

Comparteix