‘Salut en Xarxa a la Cala’, el nou projecte de salut comunitària

Comparteix

El projecte requerirà la participació ciutadana per conèixer la situació general i les necessitats en salut dels diferents ciutadans.

Els professionals del CAP de l’Ametlla de Mar i les regidories de Salut i Benestar Social, amb el suport de l’Institut Català de la Salut (ICS) Terres de l’Ebre, han impulsat un nou projecte que té la finalitat de contribuir a millorar l’estat de salut i el benestar dels ciutadans i reduir les desigualtats en la salut dins la població, mitjançant un abordatge de salut comunitària.

 ‘Salut en Xarxa a la Cala’ és el projecte amb el qual el CAP de l’Ametlla de Mar i l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar estan treballant per donar un impuls a la salut comunitària del municipi i detectar aquells factors socials que provoquen que algú emmalalteixi. Núria Manchó és metgessa del CAP.

El projecte es basa en una anàlisi quantitativa i qualitativa de les necessitats en la salut de la població, a través d’indicadors del departament de Salut i del consistori –amb els quals ja fa mesos que s’està treballant-, i també a través de l’opinió dels ciutadans.

És per això que a partir d’aquest mes de juny, es posarà en marxa un procés participatiu que consistirà en un seguit d’entrevistes a diferents ciutadans per avaluar què els aporta la salut. Joan Manel Tello és el regidor de Salut.

Un cop obtinguda una visió i coneixement general de la situació, s’avaluaran els resultats de totes les intervencions i es podran començar a engegar activitats i dinàmiques per millorar l’estat de salut i el benestar de tots els ciutadans.

Comparteix