El CAP de l’Ametlla de Mar s’adhereix a la ‘Setmana Sense Fum’

Comparteix

Es faran xerrades a l’Institut Candelera sobre mites sobre l’ús del tabac.

Del 25 al 31 de maig té lloc la Setmana Sense Fum, la 23a edició d’una campanya de divulgació que pretén sensibilitzar a la ciutadania dels beneficis de viure i respirar sense fum.La campanya basa els seus esforços en la prevenció del consum de tabac en sectors com l’adult o la gent gran, però també en la infància i l’adolescència.

Per aquest motiu, els referents en nutrició i benestar emocional del CAP de l’Ametlla de Mar estan preparant unes xerrades a l’Institut Candelera, destinades als alumnes de 1r i 2n d’ESO, que és quan es calcula que els joves tenen accés al tabac. Unes xerrades que tenen l’objectiu de desmitificar falses creences sobre l’ús del tabac, com ara el mite que deixar de fumar engreixa.

En aquest sentit, l’ICS Ebre ha editat un díptic amb 8 consells per mantenir un pes saludable quan es deixa de fumar. Els díptics es poden trobar al centre de salut i es reparteixen també en algunes consultes, segons es consideri necessari. La referent en nutrició del CAP, Sandra Carreres, remarca que és un mite molt freqüent, perquè moltes vegades se substitueix la droga per l’alimentació.

A més, des del CAP també s’organitzen grups psicoeducatius que ensenyen estratègies per gestionar l’estrès i l’ansietat a les persones que decideixen deixar de fumar. Així ho explica el referent de benestar emocional del CAP, Gerard Mallafré.

Tot i que oficialment la Setmana Sense Fum acaba aquest dimarts 31 de maig, des del centre segueixen destinant esforços, durant l’any, per tractar la deshabituació tabàquica. Les xerrades a l’Institut es duran a terme el pròxim mes de juny, abans d’acabar el curs escolar.

Comparteix