La Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar i Plàncton Diving posen en marxa una prova pilot d’instal·lació de ‘sepieres’

Comparteix

L’objectiu del projecte ésregenerar i recuperar la reproducció de sèpies i calamars que habiten a la costa calera.

La Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar i Plàncton Diving han iniciat, aquest divendres, una prova pilot d’instal·lació de ‘sepieres’, -col·lectors d’ous de cefalòpodes-, amb la voluntat de regenerar i recuperar la reproducció de sèpies i calamars que habiten a la costa calera.El projecte anomenat ‘Cala-Sèpia’ compta amb la col·laboració de diverses persones voluntàriesque aniran fent un seguiment d’ambdues espècies.

Aquest matí, els voluntaris han estat elaborant les ‘sepieres’, unes incubadores fetes per branques de llentiscle i lligades en un centenar de metres de corda, perquè les poblacions de sèpies i calamars puguin posar-hi els seus ous i reproduir-se. Així ho explica una de les voluntàries.

A la tarda, aquestes ‘sepieres’ s’instal·laran al fons del mar, en uns 5 metres de profunditat i en dos punts diferents, un situat entre la Cala Vidre i el cap de Sant Jordi i un altre, entre Cala Calafató direcció Cala Llobeta. La secretària de la Confraria de Pescadors, Isabel Betoret, remarca que es tracta d’una prova pilot i espera que s’obtinguin bons resultats.

A causa dels temporals, els pescadors han notat una disminució d’ambdues espècies, per això es vol recuperar els caladors, sobretot en poca fondària. Una prova pilot que està inspirada en un projecte pioner de la Costa Brava, el Projecte Sèpia, però també segueix formes ja conegudes i dutes a terme antigament pels mateixos pescadors. La copropietària de Plàncton Diving, Eli Bonfill, demana que caldrà respectar aquests dos punts.

Durant els pròxims mesos, submarinistes voluntaris faran immersions en aquests dos punts, per fer un seguiment de les ‘sepieres’ i avaluar si funcionen i s’obtenen els resultats esperats.

El projecte també ha rebut la col·laboració de l’Ecotros i l’autorització de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims.

Comparteix