Les ‘Libèl·lules dels estels’ es presentarà aquest divendres a La Cala

Comparteix

La xerrada serà a les 18.30 h a la sala d’actes de l’Ajuntament.

L’associació Libèl·lules dels estels, sorgida a les Terres de l’Ebre amb l’objectiu d’ajudar famílies que han patit una pèrdua gestacional, perinatal o neonatal, es presentarà aquest divendres a l’Ametlla de Mar, en un acte que tindrà lloc a les 18.30 h i a la sala d’actes de l’Ajuntament.

La mort gestacional, perinatal o neonatal és una experiència traumàtica que pateixen freqüentment moltes famílies i que en moltes ocasions, se’n minimitza la pèrdua, no es reconeixen els infants i, fins i tot, se silencia.

Libèl·lules dels estels, des de la seva formació el novembre de 2021, visita diferents municipis ebrencs per trencar aquest silenci i donar a conèixer els diferents projectes amb els quals està treballant, per ajudar a superar o a millorar les situacions que viuen aquestes famílies.

Des de l’associació, es creen grups d’ajuda mútua per compartir experiències similars. Així ho explica la seva presidenta Trini Lleixà i la tresorera Teresa Domingo.

Un altre dels projectes que estan tirant endavant a totes les poblacions és la creació de ‘El Racó del Record’, un espai al cementiri per aquests nadons. També volen impulsar tallers terapèutics per confeccionar embolcalls de naixement, perquè els nadons puguin tenir una arribada i un adéu digne i humà.

En tractar-se d’una entitat sense ànim de lucre, necessiten un suport econòmic per finançar-se i poder tirar endavant tots aquests projectes, per això han posat a la venda diferents productes de marxandatge, com camisetes, dessuadores o xapes. Tota la informació de l’entitat la podeu troba a les seves xarxes socials.

Comparteix