Nedant per l’ELA de l’Ametlla de Mar a Cambrils

Comparteix

El Port Esportiu de Calafat, a l’Ametlla de Mar, serà el punt de partida del repte SWIM FOR ELA . Els participants en el desafiament sortiran cap a les 7 del matí i cobriran 23 quilòmetres nadant, en aigües obertes, fins al Club Nàutic de Cambrils, on s’espera que arribin entre les 13 i les 16h.

Un total de 24 equips participaran aquest diumenge 15 de maig en  el SWIM FOR ELA, el repte organitzat pel nedador Daniel Rossinés i que consisteix a anar nedant des de l’Ametlla de Mar fins a Cambrils amb l’objectiu de visibilitzar l’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) i recaptar fons per a investigar aquesta malaltia. La iniciativa ja ha aconseguit 24.000 euros, que es destinaran a projectes de recerca a través de la Fundació Luzón.

El Port Esportiu de Calafat, a l’Ametlla de Mar, serà el punt de partida del repte SWIM FOR ELA diumenge que ve, 15 de maig. Els participants en el desafiament -24 equips d’entre 4 i 6 participants- sortiran cap a les 7 del matí i cobriran 23 quilòmetres nedant, en aigües obertes, fins al Club Nàutic de Cambrils, on s’espera que arribin entre les 13 i les 16h.

Fins al moment, SWIM FOR ELA porta recaptats 24.000 euros entre inscripcions dels equips i donacions. La Fundació Luzón, que coordina a Espanya la lluita contra la malaltia, canalitzarà cap a la recerca de l’ELA tots els diners aconseguits per aquest repte. Els qui desitgin col·laborar amb un donatiu o fer costat a algun equip, poden fer-lo en la web de la Fundació Luzón. També es pot donar via Bizum al 01948.

Darrere de SWIM FOR ELA està Daniel Rossinés, nedador de grans distàncies en aigües obertes que manté un ferm compromís amb l’ELA des que el seu amic Jano Galán fos diagnosticat d’Esclerosi Lateral Amiotròfica.

Daniel Rossinés.

L’exporter i exentrenador de futbol Juan Carlos Unzué, diagnosticat d’ELA fa prop de dos anys, apadrina aquest repte.

En el lloc de sortida, està previst que acompanyin als participants la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i la violinista Astrid Torrent, que interpretarà El cant dels ocells de Pau Casals com a homenatge als qui ja no estan amb nosaltres a causa de l’ELA.

Comparteix