Les arts menors caleres capturen les primeres tonyines de la temporada

Comparteix

La campanya de tonyina roja d’arts menors a la província de Tarragona es diferencia en dos períodes, un de pesquera individual i l’altra, conjunta. Durant la pesquera individual, cada embarcació pot capturar fins a 526 kg.

En total, la quota a la demarcació de Tarragona és de gairebé 30 tones.

El passat 24 d’abril va començar la campanya de tonyina roja d’arts menors al Mediterrani que s’allargarà fins al desembre. Enguany, cadascuna de les 17 embarcacions d’arts menors de l’Ametlla de Mar tenen autorització per poder capturar fins a 526 kg de tonyina roja.

La setmana passada, els pescadors caleros van començar a pescar aquesta espècie i de moment, ja han pescat un total de 3.200 quilos.

Des de l’any passat la campanya de tonyina roja d’arts menors a la província de Tarragona es diferencia en dos períodes, un de pesquera individual i l’altra, conjunta o també anomenada olímpica.

Fins al 14 d’agost, els pescadors poden pescar, de manera individual, un màxim de 526 kg per embarcació. I a partir del dia 15 d’agost, s’iniciarà la modalitat olímpica, és a dir, les barques podran capturar l’espècie, sense cap límit per barca, fins a arribar a la quota assignada a la demarcació que és d’un total de 29.828,4 kg, com l’any passat.

Enguany, la quota màxima per embarcació de la pesquera individual ha disminuït lleugerament respecte a l’any passat, que era de 563 kg, amb motiu de la incorporació d’embarcacions que han obtingut l’autorització per pescar aquesta espècie.

El patró major de la Confraria de Pescadors, Miquel Brull, explica aquesta disminució i remarca que la pesquera individual permet que totes les embarcacions puguin capturar l’espècie.

L’any passat va ser el primer any que s’aplicava aquesta nova fórmula i va resultar efectiva, ja que la campanya es va allargar fins a l’agost, en comparació a anteriorment que només durava tres setmanes.

Segons la resolució del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), un 2,8 de la quota total de l’estat espanyol correspon a la pesca de les arts menors del Mediterrani, el que significa un total de 168 tones.

Comparteix