La Confraria de Pescadors rebrà ajuts del GALP aquest 2022

Comparteix

Es tracta dels ajuts cofinançats al 85% pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca i un 15% per la Generalitat, adreçats al desenvolupament local dels municipis pesquers, amb el qual la Confraria podrà adquirir un camió adaptat per transportar arts i estris de pesca.

El projecte de la Confraria de Pescadors ha estat seleccionat pel Grup d’Acció Local (GALP) Mar de l’Ebre per rebre ajuts del Fons Europeu Marítim i de la Pesca i de la Generalitat de Catalunya. En total, rebrà 41.500 euros per finançar la major part del projecte que ha presentat a la convocatòria d’enguany.

El projecte seleccionat es tracta d’un vehicle-camió per ajudar a les feines dels pescadors de la Confraria de l’Ametlla de Mar. El camió portarà un accessori consistent en cilindre amb maneta per a traslladar els arts i estris de pesca de les embarcacions. Un projecte valorat en 53.000 euros i subvencionat el 78% amb aquests ajuts.

A les Terres de l’Ebre, el Departament d’Acció Climàtica, aquest 2022, ha atorgat en total més de mig milió d’euros en ajuts a 22 iniciatives adreçades al desenvolupament local dels municipis pesquers i dutes a terme pel GALP Mar de l’Ebre.

Els projectes generaran una inversió de gairebé un milió d’euros als municipis que integren el GALP i un d’ells tindrà un impacte en tot el territori de l’Ebre, generant una inversió de prop de 17.000 euros. A l’Ametlla de Mar, s’ha atorgat el projecte esmentat anteriorment de la Confraria; al municipi de l’Ampolla se n’ha atorgat un altre; a Amposta, 2; a Deltebre, 6; a La Ràpita, 9; a Sant Jaume d’Enveja, 1 i a Les Cases d’Alcanar, 1.

El gerent del GALP Mar de l’Ebre, Joan Alginet, explica en què consisteixen aquests ajuts.

Els principals aspectes valorats en els projectes són l’adequació als eixos estratègics de cada Grup Local, l’equip promotor i la seva capacitat per liderar i executar-lo, el seu impacte i la creació d’ocupació en el territori.

El 2023 s’acaba el període del Fons Europeu Marítim i de la Pesca, però Alginet ha avançat que s’està treballant per un nou horitzó que a partir d’ara es dirà Fons Europeu Marítim i de la Pesca i de l’Aqüicultura, el qual ja té creat el disseny de l’estratègia de desenvolupament local participativa, amb tots els actors implicats, per continuar impulsant l’economia blava.

Comparteix