El cònsol general de França, Olivier Ramadour, visita l’Ametlla de Mar

Comparteix

L’objectiu de la visita ha estat mostrar la competència educativa en llengua francesa de l’Institut Candelera al representant francès a Catalunya i aconseguir així, la distinció ‘Label France’.

Aquest dimarts, 3 de maig, l’Institut Candelera de l’Ametlla de Mar ha comptat amb la presència Cònsol General de França a Barcelona, Olivier Ramadour, amb motiu de donar continuïtat al programa ‘Label France’, concedit el curs passat per la Comissió Europea al centre educatiu calero i obtenir la seva distinció.

Ramadour, acompanyat per l’agregat de cooperació lingüística a Espanya del Servei de Cooperació Lingüística i Educativa de l’Ambaixada de França, Sébastien Portelli, i del responsable de cooperació universitària i científica del Ministère de l’Europe et des Affaires, Thibaut Camboulives, ha visitat l’Institut Candelera, amb l’objectiu de valorar la competència educativa en llengua francesa del centre insitu i atorgar-li, en el cas que compleixi els requisits, la distinció ‘Label France’, una distinció que es concedeix a tots aquells instituts que promocionen la llengua, cultura i sensibilització francesa. Olivier Ramadour és el cònsol general de França.

L’any passat, el centre se li va concedir aquest programa d’immersió lingüística d’Erasmus+, amb el qual alumnes i professors, aquest curs, han pogut gaudir d’una estada a la Bretanya Francesa, per endinsar-se a la cultura francesa i millorar la seva competència lingüística. Benjamí Torné és el director de l’Institut Candelera.

La visita s’ha iniciat a les 11 h del matí a l’Institut Candelera, on, amb la presència d’autoritats provincials i locals, ha signat el Llibre d’Honor, se li ha mostrat el centre i l’aula de francès, s’ha dut a terme un discurs i entrega d’obsequis i més tard, s’han traslladat, en comitiva, fins a l’Ajuntament. Jordi Gaseni és l’alcalde del municipi.

El centre calero va ser pioner en impartir el Batxibac, el batxillerat en francès, a les Terres de l’Ebre i any rere any, desenvolupa estades lingüístiques per millorar-ne la competència. De fet, si se li atorga aquesta acreditació, serà el primer centre ebrenc i el tercer en tot Catalunya. Montserrat Perelló és directora dels Serveis Territorials d’Educació a les Terres de l’Ebre.

Comparteix