El parc del Bon Repòs passarà a ser, definitivament, municipal

Comparteix

L’Ajuntament ha arribat a un acord per l’adquisició definitiva dels terrenys del Bon Repòs amb els seus propietaris, per 2.600.000 euros que seran pagats fraccionadament en sis anys.

El pacte resol un procés històric de negociacions, litigis i disputes que va començar fa gairebé 15 anys.

El passat divendres, l’Ajuntament va arribar a un acord d’expropiació, amb els propietaris de l’hotel Bon Repòs, per adquirir, finalment, el terreny del parc Bon Repòs. D’aquesta manera, 11.000 metres quadrats passen a ser de titularitat municipal i finalitza un procés històric de negociacions i entrebancs entre ambdues parts, de gairebé 15 anys.

Tot es remunta el 2008, en el moment de la redacció inicial del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de 2010, quan els propietaris de l’hotel i l’Ajuntament van pactar la cessió dels terrenys per convertir-los en una zona verda. A canvi, l’Ajuntament havia d’efectuar un pagament de 600.000 euros pel cessament de l’activitat de l’hotel, els drets per construir 100 habitatges a la zona i una permuta per edificar 233 apartaments a Marina Sant Jordi.

El 2016, però, aquesta operació urbanística a Marina Sant Jordi i a la zona del parc va ser anul·lada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, després que els veïns de la urbanització presentessin un contenciós, perquè els terrenys on es pretenia construir eren qualificats de zona d’equipaments.

A conseqüència de l’anul·lació, des del POUM del 2017, ambdues parts han estat negociant per arribar a un acord que consisteix en el pagament de 2.600.000 euros per l’adquisició de la propietat municipal del terreny, que seran pagats fraccionadament; 600.000 euros enguany i una quantitat de 400.000 euros cadascun dels 5 anys següents.

L’alcalde Jordi Gaseni apunta que l’acord, tot i que suposarà un esforç econòmic per les arques municipals, és molt favorable, ja que evita que l’Ajuntament hagi de fer front en un sol pagament i amb l’alta probabilitat que el valor d’expropiació fos una xifra més elevada. A més, es corria el risc d’haver de pagar un 20% addicional per haver ocupat els terrenys durant tots aquests anys.

Amb aquest acord a més, l’Ajuntament guanya uns 500 metres quadrats més dels que tenia ocupats anteriorment.

Es preveu finançar l’acord amb la venda de parcel·les municipals, com ara el terreny comercial del costat del Mercadona i també amb la sentència favorable el 14/09/2020, ja ferma, guanyada en apel·lació al TSJC d’una primera sentència desfavorable el 2016, i relativa al cobrament de 3,8 milions d’euros reclamats en executiva a Marina Sant Jordi SL, segons conveni signat l’any 2004.

Comparteix