S’ofereixen les restes de posidònia recollides a les platges per utilitzar-les com a adob

Comparteix

Les persones interessades poden anar a buscar aquesta posidònia morta, a l’aparcament dels camions de l’entrada del poble.

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar posa a disposició dels veïns i veïnes, les restes de posidònia acumulades a les platges i que s’han recollit en els darrers dies, per fer-les servir com a adob a les seves finques.

Els darrers temporals han acumulat grans munts de posidònia a les platges i cales de l’Ametlla de Mar. Fa uns dies, davant la proximitat de la Setmana Santa i el bon temps, l’Ajuntament va començar els treballs de neteja i la retirada d’aquesta planta marina morta que s’acumula a la costa.

Ara i amb l’objectiu de donar-los un altre ús, s’han dipositat a l’aparcament dels camions de l’entrada del poble, per tal que els veïns i les veïnes que ho vulguin les recullin i les puguin fer servir com a adob per a les seves finques rústiques. La recollida és totalment gratuïta. Vicent Llaó és regidor d’Obres i Serveis i de Medi Ambient.

Amb aquesta acció, l’Ajuntament vol promocionar la reutilització d’aquesta planta que funciona molt bé com a adob. A més, el fet que hagi plogut aquests darrers dies també facilita que les restes vegetals puguin perdre una part de la salinitat que contenen.

Utilitzar els coneguts alguers, i les restes de posidònia de les platges com a adob, és un recurs que s’ha utilitzat des de fa molt de temps al municipi i que suposa un estalvi econòmic per a tots els veïns i veïnes de l’Ametlla de Mar, ja que no caldrà fer la seva gestió a l’abocador municipal.

Comparteix